Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,654 $

Ritka mezopotámiai dámszarvasok jöttek világra a Szegedi Vadasparkban (videó)

Idén jelenleg négy kicsit láthatnak a vendégek a veszélyeztetett faj erdei kifutójában.

...svg content...Fotó: Facebook/Szegedi Vadaspark
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Szegedi Vadaspark a hivatalos közösségi médiás oldalán közzétett bejegyzésben tudatta az örömhírt, miszerint mezopotámiai dámszarvasok születtek az állatkertben. „Mezopotámiai borjú-boom!” – írták a Facebook-posztban, amelyhez egy videót is mellékeltek, amelyen a felnőtt egyedek mellett a borjak is láthatók.

„Kevesen tudják, hogy a vadon kipusztulással fenyegetett mezopotámiai dámszarvas második legnagyobb európai állománya a Szegedi Vadasparkban él. Ennél több csak a németországi Opel Zooban él, amely állatkert arról híres, hogy ott mentették meg a fajt a kipusztulástól a múlt század második felében” – emelik ki a bejegyzésben. Soron kívül Orbán Viktor hétvégén is munkában van, Csehországba utazott

Ugyanis az ott tenyésztett állomány volt a bázisa a későbbi visszatelepítéseknek, amelyek jelenleg is folynak a Közel-Keleten. Egyébként a Vadaspark 2013 óta vesz részt az európai fajmentő tenyészprogramban, és azóta minden évben születtek borjak. Idén jelenleg négy kicsit láthatnak a vendégek a veszélyeztetett faj erdei kifutójában.

De korábban azt is megírtuk, hogy ritka szerencséje volt azoknak, akik május 7-én kilátogattak a Szegedi Vadasparkba, és délután a dél-amerikai tevefélék kifutóinál sétáltak, ugyanis a látogatóktól pár lépésre jött világra az állatkert alpaka csikója: az újszülött törpe víziló után most alpakabébivel bővült a Szegedi Vadaspark.

Deutsch Tamás szerint a Tisza Párt az új DK, Magyar pedig Péter a következő Gyurcsány

Deutsch Tamás azon a véleményen van, hogy a Tisza Párt lett az új DK, és Gyurcsány Ferenc sem tűnt el, mert valójában Magyar Péterré változott.

Tragédia a Kanári-szigeteknél: kilenc halott és közel ötven eltűnt személy

Elsüllyedt egy migránsokat szállító hajó pénteken éjszaka a Kanári-szigetekhez tartozó El Hierro közelében, amely tragédiában legalább kilenc ember vesztette életét, és további 48 személy eltűnt.

Jön Szoboszlai következő nagy meccse, élőben adja a tv

Szoboszlai Dominik mérkőzését is élőben adja a televízió, ami a Manchester City újabb pontvesztése miatt különösen fontos lehet.