Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,42 Ft
Euró
394,94 Ft
Font
465,84 Ft
Bitcoin
61,561 $

Hasznos újítás az iPhone-okon: ezt mindenki kedvére változtathatja

Az Apple digitális asszisztensét a Siri vagy a Hey Siri parancsszavakkal lehetett eddig életre kelteni, ám az új operációs rendszerben már mindenki egyénileg beállíthatja, mivel szeretné ezt megtenni.

...svg content...Fotó: Unsplash
Smart
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Bár az iOS 18 még mindig béta tesztelési fázisában van, már jó néhány újdonság ismert. Az egyik ilyen a Vocal Shortcuts, amely alapvetően a kisegítő lehetőségek között kapott helyet, néhányan azonban kiszúrták, hogy másra is használható, például arra, hogy új ébresztőkifejezést adjanak Sirinek. A funkció ugyanis lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyéni hangkifejezéseket rendeljenek a parancsikonok indításához és a különféle feladatok végrehajtásához az iPhone-jukon.

A HVG szerint ez programozható úgy is, hogy magát a Sirit is aktiválja, ami azt jelenti, hogy a felhasználók a „Hey Siri” helyett mással is életre tudják kelteni az asszisztenst. Ám a Gizmochina néhány korlátozásra is felhívja a figyelmet: pl. arra, hogy az egyéni ébresztőszó csak azon az eszközön működik, amelyen be van állítva, és nem szinkronizálódik az egyéb Apple eszközökkel. Ez utóbbiak esetében továbbra is a „Hey Siri” felszólítás lesz az ébresztő. Soron kívül Valaki magára tetováltatta Magyar Péter arcmását (videó)

Mindemellett arra is figyelni kell, hogy az egyéni kifejezés kimondása után rövid szünetet kell tartani, mielőtt a tényleges kérést megfogalmazná valaki, ami megzavarhatja az interakció természetes folyamatát. Aggódásra viszont semmi ok, mivel a „Hey Siri” felszólítás továbbra is működik az asszisztens felébresztésében, még akkor is, ha valaki egyéni ébresztőszót állít be a Vocal Shortcuts segítségével – jegyzik meg a cikkben.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy felhagy a díjmentes javítással az Apple több eszköz esetében is. Úgy tudni, a cég a napokban tájékoztatta az üzleteket és a hivatalos szervizpartnereit a változásról, aminek minden bizonnyal a felhasználók nem igazán örülnek. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy jöhetnek az Apple újdonságai a karácsonyi szezonra: a hírek szerint nem kell már sokat várnunk az M4-es lapkával szerelt MacBook Pro modellek érkezésére.