Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,760 $

Alkoholmérgezés Indiában: 55-re nőtt az áldozatok száma

Miután többek állapota válságos volt, tudni lehetett, hogy valószínűleg tovább fog nőni a halálos áldozatok száma.

...svg content...Fotó: Unsplash/Ronak
Ázsia
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Elsőként számoltunk be az indiai alkoholmérgezésről, aminek már az első jelentések szerint is 25 áldozata volt. Később egyre több új halálesetet erősítettek meg, és jelenleg ott tartunk, hogy 55 halottról tudni, akik nem élték túl a mérgezést. Három kiskorú gyermek például mindkét szülőjét elvesztette a tragédiában, ami miatt széles körben nyomoznak az indiai hatóságok.

Legkevesebb 88 embert szállítottak kórházba, akik a hírek szerint szintén fogyasztottak a mérgező italból. Egy nő, aki a fiát vesztette el a történtek miatt, azt mondta, erős gyomorfájdalmakra panaszkodott a gyermeke, és nehezen tudta kinyitni a szemeit. Eleinte a kórház nem volt hajlandó felvenni a beteget, mert részegnek látták, majd kiderült, sokkal súlyosabb gondjai vannak. Soron kívül Magyar Péter mindenhonnan menesztené Orbán Balázst

A gyászoló nő azt mondta, az összes szeszes italt forgalmazó üzletet be kellene zárni az államban. Egy másik anya, akinek szintén meghalt a gyermeke, arról beszélt a sajtónak, hogy a fia nemcsak elviselhetetlen gyomorfájdalmakkal küzdött, hanem a mérgezés következtében a látását és a hallását is elvesztette.

Az NDTV beszámolója szerint négy gyanúsítottat már letartóztatott a mérgezés kapcsán, további tízet pedig őrizetbe vett. Az állam kormánya a történtek után felfüggesztette a kerületi rendőrfőnököt, és újat nevezett ki a helyére. Nemcsak őt függesztették fel az állásából, hanem egy rendészeti felügyelő helyettesét, és másik három felügyelőt, illetve alfelügyelőt is.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A kormány arról döntött, hogy minden áldozat családja pénzügyi kártérítést kap, és a lehető legalaposabb módon járnak el az ügyben, hogy több hasonló eset ne fordulhasson elő. Tavaly 22 ember halt meg rövid időn belül mérgezés miatt, ami szintén nagy sajtóvisszhangot kapott, de a mostani tragédia minden korábbinál súlyosabb.

Szentkirályi bejelentette, a Fidesz nem támogatja Vitézy főpolgármester-helyettes jelölését

Szentkirályi Alexandra tisztázta, semmilyen körülmények között nem támogatják Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltését, de nem is javasolnak mást a pozícióra.

Ákosnak feltették a kérdést: Orbán Viktor vagy Magyar Péter? (videó)

A Blikk újságírója megkérdezte Ákost, ki mellé állna be, ha muszáj lenne, Orbán Viktor vagy Magyar Péter, amire gyors és egyértelmű választ adott.