Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,72 Ft
Euró
394,06 Ft
Font
468,62 Ft
Bitcoin
63,544 $

A kormány elégedett az üzemanyagárakkal, teljesültek elvárásaik

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint még mindig a szomszédos országok átlagárai alatt vannak a hazai üzemanyagárak.

...svg content...Fotó: Unsplash/Jean-christophe Gougeon
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

A Nemzetgazdasági Minisztérium pénteki közleménye szerint a üzemanyagárak továbbra is a szomszédos országok átlagárai alatt maradtak: ma a lakosság a benzin esetében 48 forinttal, míg a gázolaj esetében 41 forinttal tankolhat olcsóbban áprilisi, illetve februári csúcsértékeikhez képest.

A tárca közlése szerint a kormány folyamatosan nyomon követi és elemzi az üzemanyagárak alakulását. A Központi Statisztikai Hivatal pénteken közzétett adatai szerint Magyarországon Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

  • 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 595 forint volt, azaz 14 forinttal olcsóbb, mint a szomszédos országokban tapasztalt 609 forintos átlagár;
  • míg a dízel üzemanyag heti átlagos ára Magyarországon 607 forint volt, ami 1 forinttal került kevesebbe, mint a szomszédos országokban látott 608 forintos átlagár.

A KSH friss jelentése nyomán a Nemzetgazdasági Minisztérium megállapította, hogy „a benzin és a gázolaj esetében is teljesül a kormány elvárása, azaz az üzemanyagárak a szomszédos országok átlagárai alatt vannak”.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A közleményt azzal zárták, hogy a kormány továbbra is fontosnak tartja az együttműködést az üzemanyagkereskedőkkel, egyszersmind bízik abban, hogy az üzemanyagkereskedők a jövőben is a szomszédos országok átlagának szintjéhez igazítják saját áraikat.