Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

MSZP-pártigazgató: hiába halad szépen Magyar Péter, a Fideszt csak baloldali alternatívával lehet megbuktatni

Az MSZP pártigazgatója úgy véli, a Tisza Párt alelnöke sem elég ahhoz, hogy az ellenzék megbuktassa a Fideszt 2026-ban.

...svg content...Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője és pártigazgatója csütörtökön a Telex választási műsorának volt a vendége, az interjú során pedig számos témát érintettek, többek között a 2026-os választásokat, illetve a jelenlegi és a jövőbeli erőviszonyokat a belpolitikában.

A pártigazgató leszögezte, elképzelhetetlennek tartja, hogy összeolvadjon a DK és az MSZP. A 2026-os választásokra is maximum egy szoros pártszövetségre számít. Molnár Zsoltnak meggyőződése, hogy a következő országgyűlési választáson nem lehet majd jobbközépről leváltani Orbán Viktort. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Ennek kapcsán hangsúlyozta, noha szépen halad Magyar Péter, „amikor eljutunk oda, hogy mi az ellenajánlat, akkor csak baloldali alternatívával lehet majd megbuktatni a Fideszt”. Ugyanakkor megjegyezte, van egy ellenpélda is erre, Lengyelország, hozzátéve, hogy meglátása szerint ez csak kivétel.

Molnár úgy véli, amennyiben a következő két évben kiegyenlítődik a baloldal és a Tisza támogatottsága, úgy Magyar Péternek kompromisszumkészséget kell mutatnia, ha viszont erre nem lesz hajlandó, „akkor úgy viselkedik, mint a Fidesz”.

Úgy folytatta, 15 párt a Fidesz ellen nem fog győzni, de egy sem. Ennek kapcsán Márki-Zay Péter ötletét hozta fel, amiről elmondta, csak akkor van legitimitása annak, hogy csak egy párt induljon a Fidesz ellen, ha a Tisza Párton kívül mindenkit parlamenti küszöb alá mérnek.

Molnár a jelenlegi állás alapján úgy gondolja, hogy ha így maradna a pártok támogatottsága, úgy egy erős kétharmadot, de akár egy háromnegyedet is kaphatna a Fidesz a választáson. Végezetül kijelentette, szerinte a jelenlegi kormány legyőzéséhez semmilyen forgatókönyvet nem szabad kizárni, mindent meg kell vizsgálni