Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,659 $

Komoly kínai kihívója akadt az Apple-nek, olcsó kiterjesztett valóság szemüveggel hódítanak

Az Apple Vision Pro-val versenyző kínai cég jóval olcsóbb AR-szemüveget kínál.

...svg content...Fotó: illusztráció | unsplash
Smart

Bense Róbert

Szerkesztő

Új riválist kapott az Apple a kiterjesztett valóság szemüvegek piacán. A Rokid bemutatta legújabb AR-szemüvegét, amely ötször olcsóbb, mint az almás világmárka terméke. Az újdonság szeptemberben már forgalomba is kerül.

Ez az első olyan AR-szemüveg, amelybe a Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1 lapkáját szerelik, így gyenge utánzatnak semmiképp nem mondható. Mivel különálló akkuja van, ezért maga az eszköz mindössze 75 grammot nyom.

1200 pixeles felbontású MicroOLED kijelzőjét a Sony szállítja, dokkolója wifi és bluetooth kapcsolattal rendelkezik, 8 gb RAM-mal és 128 gb tárhellyel bír, akkumulátora pedig 5000 mAh-s – írja a Cybernews. Soron kívül Magyar Péter mindenhonnan menesztené Orbán Balázst

A Rokid eszköze „rövidlátás- és pupillabeállítás” funkciót is kapott, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a készüléket a látásukhoz igazítsák. Emellett számos különböző eszközzel kompatibilis, az okostelefonoktól a játékkonzolokig.

A Rokid 499 dollárért dobja piacra az újdonságát early bird akció keretében, ami a dokkolót is tartalmazza. Aki nem veti rá magát, az később 749 dollárért juthat hozzá, ami még mindig jóval olcsóbb, mint az Apple 3499 dolláros terméke.

Szentkirályi bejelentette, a Fidesz nem támogatja Vitézy főpolgármester-helyettes jelölését

Szentkirályi Alexandra tisztázta, semmilyen körülmények között nem támogatják Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltését, de nem is javasolnak mást a pozícióra.

Rekordmeleg volt Budapesten péntek hajnalban

Ezúttal egy 1932-es melegrekord dőlt meg Budapesten, ami megint csak azt mutatja, hogy a világ változik, és nem jó irányba teszi ezt.