Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,802 $

Első próbaútján tehervonattal ütközött egy chilei vonat, két ember életét vesztette

A próbaút tragédiába torkollott.

...svg content...Fotó: Unsplash/Andrey Kremkov A kép illusztráció.
Dél-Amerika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A chilei állami vasúttársaság (EFE) egy közleményben tájékoztatott arról, hogy két ember életét vesztette, további 9 pedig megsérült csütörtökön, amikor a chilei állami vasúttársaság próbaüzemben közlekedő vonata összeütközött a Fepasa magánvasúttársaság által üzemeltetett tehervonattal.

A Reuters által szemlézett közlemény szerint a tragikus baleset San Bernardo térségében történt nem sokkal éjfél után: az EFE próbaúton lévő vonata összeütközött a Fepasa álló, mintegy 1346 tonna rezet szállító vonatával: Soron kívül Ákosnak feltették a kérdést: Orbán Viktor vagy Magyar Péter? (videó)

Úgy tudni, a sérültek között van 4 kínai állampolgár, akik mind a tesztvonat személyzetéhez tartoztak. Őket jelenleg is kórházban kezelik. Egyelőre nem tudni, mi okozhatta a tragikus balesetet, a helyi bűnüldöző szervek vizsgálatot indítottak.

Később az ügyben eljáró ügyész megosztotta, 9 ember jelenleg is súlyos, de nem életveszélyes állapotban van; az EFE pedig megerősítette, hogy a két halálos áldozat a Fepasa tehervonat kezelői voltak.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Nem megerősített információk szerint a személyvonat gyorsulási manővert hajtott végre, amikor összeütközött az álló tehervonattal.

Szentkirályi Alexandra: Karácsony meg sem próbálta felszámolni a korrupciót

Szentkirályi Alexandra azt mondja, Karácsony Gergely első ciklusa alatt meg sem próbálta felszámolni a korrupciót Budapesten.

Szentkirályi bejelentette, a Fidesz nem támogatja Vitézy főpolgármester-helyettes jelölését

Szentkirályi Alexandra tisztázta, semmilyen körülmények között nem támogatják Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltését, de nem is javasolnak mást a pozícióra.