Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,800 $

Orbán Viktor döntött, felmentette az országos kórházfőigazgató-helyettest

Orbán Viktor magyar miniszterelnök végül úgy döntött, felmenti az országos kórházfőigazgató-helyettest.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Giorgia Meloni olasz kormányfő Brüsszelben 2024. június 17-én. A tárgyaláson értékelték az európai parlamenti választások eredményét, egyeztettek a európai jobboldallal kapcsolatos politikai kérdésekről, az állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács előtt álló feladatokról, valamint a magyar EU-elnökségi tervekről. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

A Magyar Közlönyben erősítették meg, hogy Orbán Viktor felmentette az országos kórházfőigazgató-helyettest, amit Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára tett meg. Ennek értelmében dr. Bene Ildikó országos kórházfőigazgató-helyettest felmentik a tisztségéből, a jövőben azt már nem láthatja el.

Július első napjától érvényes a döntés, és mint arról a 24.hu beszámolt, nem szerepel indoklás a döntés mögött. Egyelőre nem tudni, mi az oka Bene Ildikó felmentésének, aki 2020 vége óta dolgozott ebben a magas pozícióban. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

Bene 2010-2018 között a Fidesz egyéni országgyűlési képviselője volt, majd 2020-ig a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kórház főigazgatójaként dolgozott, akárcsak 1986 és 2014 között. „Bene Ildikót az azóta leváltott főigazgató, Jenei Zoltán javaslatára nevezték ki helyettesnek, ugyanakkor, amikor Takács Pétert, aki azóta egészségügyi államtitkár lett.” – írja a lap.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.