Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,28 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,804 $

Magyar Péter bejelentést tett a Manfred Weberrel való találkozót követően

A Tisza Párt vezetője, aki jelenleg nem tartózkodik Magyarországon, beszámolt arról, mi is zajlott Manfred Weberrel a budapesti találkozójuk alatt.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke beszédet mond a Tisza párt kampányzáró demonstrációján a Hősök terén 2024. június 8-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Mint ismeretes, Magyar Péter és az Európai Néppárt elnöke pénteken találkoztak egymással Budapesten, mialatt a KDNP egyértelművé tette, ha a Néppárt felveszi a frakciójába a Tisza Pártot, akkor azonnal kilépnek. Elnézve a jelenlegi helyzet, valószínűleg ez lesz a forgatókönyv, mert Weber és Magyar elégedettek egymással.

„Sikeres találkozón vagyunk túl Manfred Weber-rel, az Európai Néppárt elnökével és frakcióvezetőjével. Már önmagában az szokatlan és rendkívül megtisztelő volt, hogy az uniós választásokat megnyerő, legnagyobb európai pártcsalád vezetője, közvetlenül a választás után Budapestre látogat, hogy személyesen egyeztessen egy alig két hónapos párt képviselőivel. Ezenkívül örömteli volt, hogy a több,mint egyórás négyszemközti tárgyalásunkon rögtön megtaláltuk a közös hangot.” – írta a posztjában Magyar a találkozót követően a Facebook oldalán. Soron kívül Magyar Péter kiadta a listát, kik nem lehetnek párttagok a Tisza Pártnál

Azt mondja, Weber semmilyen feltételt nem támasztott a Tisza Párt képviselőinek ahhoz, hogy csatlakozhassanak. A következő hét elejére ígérik a választ, ugyanis akkor lesz a szavazás a tagfelvételről. „Elnök úr semmilyen feltételt nem támasztott a TISZA Párt képviselőinek a néppárti frakcióhoz való csatlakozásához. Jövő kedden Brüsszelben hivatalosan szavaz a felvételről a néppárti frakció.”

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Magyar Péter cáfol is

Magyar továbbra is kitart amellett, hogy a Néppárt jelenti számukra az ideális utat az Európai Parlamentben, ahol sok delegált taggal dolgozhatnak együtt, lehetnek hatással az uniós életre, egész Európára. „A Tisza Párt konstruktív, a magyar emberek érdekeit képviselő módon fog dolgozni a néppárti frakcióban és a Parlamentben, hogy a lehető leghamarabb lezáruljanak azok az eljárások, amelyek akadályozzák az uniós támogatások Magyarországra érkezését.”

Azt mondja, hozzá hasonlóan Weber nem háborúpárti, és ezt Magyar Péter számára is egyértelművé tette a politikus, aki mostanában szintén sok bírálatnak van kitéve. „A megbeszélések során ismét egyértelművé vált, hogy ellentétben a kormányzati propaganda által sulykolt hazugsággal sem a Néppárt, sem annak frakcióvezetője, Manfred Weber nem háborúpárti.

Weber álhírnek minősítette azt a kijelentést, hogy a sorkatonaságot bevezetését ösztönzi. „Manfred Weber ismét megerősítette, hogy a Fidesz által neki tulajdonított kijelentés a sorkatonaság bevezetésével kapcsolatban soha nem hangzott el, azt egyszerűen álhírnek minősítette. Utoljára öt évvel ezelőtt járt magasrangú néppárti delegáció Magyarországon, ezért ez a találkozás történelmi jelentőségű és egy új, gyümölcsöző kapcsolat kezdete volt.”

Zelenszkij közölte Trumppal, Putyin nem nyerhet

Donald Trump és Volodimir Zelenszkij személyesen találkoztak New Yorkban, melynek ideje alatt az USA volt elnöke meghallgatta az ukrán vezetőt a háborúról.

Váratlan döntetlen született az Újpest-Eto meccsen

Az Újpest nem tudta otthon tartani a 3 pontot a Győri ETO ellen az NB1 8. fordulójában, ami egyértelműen csalódás az újpestiek számára.