Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,28 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,804 $

Ezért nem láthatsz szakállas pilótákat, évtizedes szabály tiltja a viselését a légitársaságoknál

Nem egységes a szabályozás, a szigor viszont mindenütt jelen van.

...svg content...Fotó: unsplash | illusztráció
Epic

Bense Róbert

Szerkesztő

Való igaz, nem nagyon látni viking stílusú szakállat viselő pilótákat, ennek pedig jó oka van, hiszen a biztonsági szabályzat a legtöbb légitársaságnál szigorúan megtiltja az arcszőrzet viselését. Az sem titok, hogy miért várják ezt el.

Az American Airlines például annyira odafigyel erre, hogy a pilótáknak kötelező megborotválkozniuk szolgálatra jelentkezés előtt, a légitársaság szóvivője pedig el is mondta ennek okát: Soron kívül Magyar Péter kiadta a listát, kik nem lehetnek párttagok a Tisza Pártnál

„Nem engedjük meg, hogy szakállas pilóták szolgálatban legyenek. Ez valójában biztonsági okokból van így, ami természetesen a legfontosabb dolog a teljes iparágban” – mondta a társaság szóvivője.

A légitársaságoknak nem a divattal van bajuk, hanem a maszkok és az arcszőrzet 1987-es biztonsági felülvizsgálatának eredménye húzódik a háttérben. Ugyanis mint bebizonyították, a szakáll csökkenti az oxigénmaszkok hatékonyságát – írja az IFL Science.

Az American Airlines még a szolgálaton kívüli személyzetnek sem engedélyezi a szakáll viselését. Egyes légitársaságok ugyanakkor azért valamivel megengedőbbek, a Delta Airlines például engedélyezi a pajeszt a fül vonaláig, valamint a szájon nem túlnyúló bajuszt is, egyes helyeken pedig a kecskeszakáll sem tiltott.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

De mi a helyzet az utasokkal? A vizsgálatnak erre is volt magyarázata, mégpedig az alábbi:

„A szakállas utasok a dekompressziót követően számolhatnak némi oxigénhiánnyal, ami különböző mértékű hipoxiához vezethet, amelyek akkor alakul ki, ha a szervezet nem kap elég oxigént. Ha a maszkot megfelelően felvették, életveszélyes oxigénhiány nem, eszméletvesztés azonban előfordulhat” – így már világos, miért nagyon fontos, hogy a pilótáknál még minimális esélye se legyen az ájulásnak.

Zelenszkij közölte Trumppal, Putyin nem nyerhet

Donald Trump és Volodimir Zelenszkij személyesen találkoztak New Yorkban, melynek ideje alatt az USA volt elnöke meghallgatta az ukrán vezetőt a háborúról.

Váratlan döntetlen született az Újpest-Eto meccsen

Az Újpest nem tudta otthon tartani a 3 pontot a Győri ETO ellen az NB1 8. fordulójában, ami egyértelműen csalódás az újpestiek számára.