Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
364,02 Ft
Euró
394,27 Ft
Font
466,24 Ft
Bitcoin
56,647 $

21 éves az ország legfiatalabb polgármestere

Míg az ország legidősebb polgármestere 79 éves.

...svg content...Fotó: Facebook/Dr. Molnár Krisztián
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az ország legfiatalabb és legidősebb polgármestere is fideszes lesz – írta meg a Telex. Kanik Pétert 21 évesen választották meg a Fejér megyei Előszállás vezetőjének vasárnap. Kifejtik: a Fidesz-KDNP jelöltje a szavazatok 63%-ával nyert a 2400 lakosú, Dunaföldvárhoz közeli faluban.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy a most hivatalban lévő képviselő-testületek és polgármesterek megbízatása október 1-jéig tart, ami azt jelenti, hogy Kaniknak még kicsit várnia kell, mielőtt elfoglalhatná a polgármesteri széket. Soron kívül Börtönben marad az óbudai alpolgármester

Míg az ország legidősebb polgármestere a 79 éves Berta Jenőné lett – tudatta a Nemzeti Választási Iroda a portál megkeresésére. Berta 2002 óta vezeti a Baranya megyei Marócsát, a hatodik ciklusát kezdheti meg októberben.

A kis falu 54 szavazójából 24-en szavaztak rá, vagyis októbertől is folytathatja eddigi munkáját. Az ország eddigi legidősebb polgármestere, a 92 éves Jelenka György a vasárnapi választáson kikapott Gyugyon, ezért októberben nyugdíjba vonul – jegyzik meg a cikkben.

Egymás megműtésére is képesek a hangyák, antibiotikummal gyógyítanak

Persze nem úgy kell elképzelni, mint az embereknél, viszont egyetlen másik fajnál sem találkoztak még hasonlóval.

Egy eltűnt 16 éves lányt keresnek, életjele sem ad magáról

Eltűnése óta életjelet sem ad magáról az a 16 éves lány, akinek július 6-án veszett nyoma 12 óra körül Dióskálról. Ismeretlen helyre távozott, és jelenleg nem tudni, hol van, mit csinál, kik veszik körbe.