Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Iskolatársainak terítette a kábítószert egy tamási fiatal, akár fegyházba is kerülhet

Először saját fogyasztásra vásárolt marihuánát, majd rájött, hogy ez egyben egy pénzkereseti lehetőség is.

...svg content...Fotó: Unsplash/Camila Serey
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A Somogy Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint egy húszas éveiben járó tamási férfi az egyik siófoki oktatási intézményben tanult, 2021-től kezdődően pedig elkezdett Pécsen havi rendszerességgel marihuánát vásárolni saját fogyasztásra.

Alkalmanként 10-20 grammot vásárolt, hogy aztán barátainak, osztálytársainak, illetve kollégiumi társainak értékesítsen a drogból, ezáltal pedig rendszeres bevételhez jusson. A fiatal férfi a kábítószeradagot kiporciózta, alumínium fóliába, vagy simítózáras tasakokba csomagolta, majd adagonként 3000-3.500 Ft/gramm áron értékesítette. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

A sikeres értékesítést megelőzően a fogyasztókkal különböző internetes üzenetküldő alkalmazásokkal tartotta a kapcsolatot. A rendőrség azonban megneszelte az ügyleteket és a fiatal rendszeres vásárlói közül égy személyt azonosított sikeresen, akik valamennyien tizennyolc év alattiak voltak.

A siófoki nyomozó végül 2023 áprilisában csaptak le az elkövetőre, akinél az elfogásakor is találtak kábítószert. Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben fegyházbüntetés, pénzbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.