Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
365,40 Ft
Euró
394,46 Ft
Font
465,86 Ft
Bitcoin
58,831 $

Karácsony nem veszi fel a telefont Vitézynek, aki érdekes információkat kapott

Karácsony Gergely egyelőre nem hajlandó felvenni a telefont Vitézy Dávidnak, aki érdekes információk birtokába jutott.

...svg content...Fotó: Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület közös főpolgármester-jelöltje sajtótájékoztatót tart Budapesten 2024. június 7-én. Ezen a napon Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje visszalépett a jelöltségtől, és Vitézy Dávid támogatására kérte támogatóit. MTI/Hegedüs Róbert
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

100%-os feldolgozottság után Karácsony Gergely végzett az élen a főpolgármesteri szavazáson, de még mindig nem hirdettek végeredményt. Újraszámolást akar Vitézy, aki ebből nem hajlandó engedi, már csak a kisebb különbség miatt sem, míg Karácsony elismerte, változniuk kell, és többek között ez is a céljuk.

Abban az esetben, ha valóban Karácsony nyerte a választást, Vitézy gratulálni fog neki, akkor is, ha mindössze egyetlen egy szavazat lesz a különbség. Korábban már utalt arra, hogy akár ez is megtörténhet, de akkor mindenki csak legyintett. „Tegnap este hétkor befejeződött a szavazás a főpolgármester-választáson, de a hivatalos végeredményt még mindig nem tudjuk. Egy dolgot szeretnék előre leszögezni: ha minden nyitott kérdést tisztáztunk, ha minden beérkező gyanút megvizsgáltunk, és az a végeredmény születik, hogy Karácsony Gergely nyerte ezt a választást akár csak egy szavazattal is, akkor természetesen gratulálok neki, és a programom mentén, konstruktívan fogjuk képviselni a budapestieket a Fővárosi Közgyűlésben.” Soron kívül Árpád hídi tragédia: a vétkes ámokfutó is meghalt a balesetben

Azt mondja, közel 24 600 érvénytelen szavazatról tudni, ami egyúttal új rekord. Ez már önmagában előrevetíti az újraszámolás fontosságát, és Vitézy nagyon bízik benne, hogy akkor ő lehet a nyertes, és nem Karácsony. „De most még nem tartunk itt. Nyitott kérdésből és gyanúból ugyanis rengeteg van. 24 592 érvénytelen szavazat volt ezen a választáson, ami rekord. Karácsony Gergely 100%-os feldolgozottságnál 324 szavazattal vezet, tehát 76-szor annyi az érvénytelennek nyilvánított szavazat, mint a kettőnk közötti különbség.”

Információik vannak arról, hogy egyes kerületekben rendszerszintű problémák merültek fel a szavazatok érvénytelenné nyilvánításával kapcsolatban. „A már birtokunkban lévő információk alapján egyes kerületekben rendszerszintű problémák merültek fel a szavazatok érvénytelenné nyilvánításával kapcsolatban, és pont ezekben a kerületben kiugró is volt az ilyen szavazatok aránya.”

Csak akkor hajlandó elfogadni a végeredményt, ha minden egyes szavazatot újraszámolnak, és azt követően hirdetnek választási eredményt, mert jelen helyzetben ez nem elfogadható számára. „Köszönöm annak a 371 ezer budapestinek a megtisztelő bizalmát, akik tegnap rám szavaztak. Nekik is tartozom azzal, hogy nem engedek abból, hogy a szabad és demokratikus Budapesten minden egyes szavazatot meg kell számolni, és utána kell végeredményt hirdetni. Remélem ebben Karácsony Gergely, illetve a fővárosi és kerületi választási bizottságok is partnerek lesznek a következő napokban.”

Vitézy arra kéri az illetékes szervet, hogy akadályozzák meg az esetleges befolyási kísérleteket, és tegyék lehetővé, hogy úgy záruljon le a szavazás, mely megnyugtató a budapestiek számára. „Kérem a Fővárosi Választási Irodát, hogy a jogorvoslatok lezárultáig minden szavazatot, jegyzőkönyvet és urnát őrizzenek meg, minden befolyási kísérletet akadályozzanak meg, és tegyék lehetővé, hogy minden budapesti számára megnyugtató módon tudjon zárulni ez a rendkívül szoros főpolgármester-választás.”

Karácsony Gergely továbbra sem veszi fel a telefont Vitézy Dávidnak. „Mindezt Karácsony Gergely főpolgármesternek szerettem volna közvetlenül is elmondani, de a telefonhívásomat nem fogadja, ezért erre nem nyílt módom – minden nap újra tanulom, mit is jelent nála ez az oly sokszor emlegetett Budapest köztársaság.”

Lázár János csúcsformában érzi magát, de akár búcsút is inthet a politikának

Lázár János azt mondta, az, hogy a politikában marad-e egyáltalán, még nem tartozik az eldöntött kérdések közé.

Fontos tárgyalás zajlott Szijjártó Péter és Irán között

Szijjártó Péter igyekszik a lehető legjobb hatással lenni a felekre, hogy a Közel-Keleten ne történjen eszkaláció, és az EU nyisson Irán felé, kommunikáljanak egymással a biztonság érdekében.

Nagyon súlyos baleset történt Izsák közelében, két mentőhelikoptert is küldtek

Két mentőhelikoptert is küldtek egy nagyon súlyos baleset helyszínére Izsák közelében, ahol a tűzoltók többeket feszítővágóval szabadítottak ki.