Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,35 Ft
Euró
395,11 Ft
Font
466,37 Ft
Bitcoin
60,575 $

Mi Hazánk: Négy politikai erő határozza meg Magyarország jövőjét

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerint a 2024-es választások után négy politikai erő maradt talpon, amelyek meghatározzák az ország sorsát 2026-tól.

...svg content...Fotó: Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, EP-listavezetője beszédet mond a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén a Budapest Kongresszusi Központban 2024. június 10-én. Mellette Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese, EP-képviselőjelölt (b) és Borvendég Zsuzsanna EP-képviselőjelölt (j). MTI/Purger Tamás
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

A 2024-es önkormányzati és európai parlamenti (EP) választások után négy politikai erő bizonyult életképesnek: a Fidesz-KDNP, a Tisza Párt, a DK-Párbeszéd-MSZP pártszövetség és a Mi Hazánk Mozgalom – jelentette ki Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke a párt budapesti sajtótájékoztatóján.

Véleménye szerint ezek a pártok lesznek meghatározóak Magyarország jövőjét illetően, míg a többi politikai szereplő jelentősen meggyengült. Soron kívül Magyar Péteréknek játszanák át a Jobbikot? Így reagált a párt új elnöke

Toroczkai elmondta, hogy bár a végleges eredmények még nem ismertek, a Mi Hazánk elérte legfontosabb célját: bejutott az Európai Parlamentbe, ahol legalább egy mandátumot szerzett, az önkormányzati választásokon elért eredmények alapján pedig a párt vidéken a második legerősebb politikai erővé vált, a vármegyei közgyűlésekben ugyanis rendre a második helyen végzett.

A pártelnök becslése szerint a Mi Hazánknak már több mint 100 új képviselője van. „Ez óriási dolog, nem is tudom, hol találunk majd termet hogy összeüljünk az összes képviselőnkkel, olyan sokan lettünk hirtelen” – fogalmazott. A párt fontos feladatának tekinti, hogy a budapestiekkel is megismertesse víziójukat és jövőképüket, valamint hogy mielőbb Brüsszelbe utazzon a szövetségeseikkel, köztük a német AfD-vel való tárgyalások megkezdésére.

Toroczkai a most lezárult kampányidőszakot minden idők „legaljasabb, legtöbb szélhámosságát” adó kampányának minősítette, majd szót ejtett a 2026-os parlamenti választásokról is, melynek kapcsán elmondta: „Mindenki meg fogja látni mire vagyunk képesek a következő másfél esztendőben.”

Kiderült, Magyar Péter mennyivel támogatja saját pártját havonta

A politikus a tagsági kártyák közül az Egyéni szintűt vásárolta meg.

Még mindig látni választási plakátokat, de már nem sokáig

Egy héten belül minden választási plakátot le kell szedni, nemcsak Budapesten, hanem az összes településen.