Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,85 Ft
Euró
394,71 Ft
Font
465,04 Ft
Bitcoin
63,651 $

Magyar Péter szerint ez nem volt tiszta verseny, de mától megváltozik a magyar politika

Magyar Péter a Tisza Párt eredményváróján kritizálta a kormánypártok kampányköltéseit és a választási rendszert.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisza párt EP-listavezetője nyilatkozik a sajtónak, miután leadta szavazatát az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a XII. kerületi Hegyvidéki Mesevár Óvodában 2024. június 9-én. MTI/Hegedüs Róbert
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

A Tisza Párt eredményváró rendezvényén Magyar Péter kifejtette, hogy véleménye szerint a választás nem tekinthető a tiszta verseny mintapéldájának, mivel a kormánypárt jelentős összegeket költött a kampányra, majd felvetette annak kérdését is, hogy az Állami Számvevőszék vajon kivizsgálja-e a Fidesz kampányfinanszírozását.

Ezzel szemben Magyar hangsúlyozta, hogy pártja nyilvánosságra hozta a Kossuth téri és a Hősök terén tartott rendezvényeik költségeit is, míg a Fidesz részéről nem tapasztalható hasonló transzparencia. Állítása szerint a kormánypárt rendezvényeinek költségeiből jelentős összegeket különítenek el tisztességtelen célokra. Soron kívül Megdöbbentően drága tud lenni a Balatonon nyaralni, itt vannak a költségek

Az elnök szerint a képviselői helyek pontos száma másodlagos, a lényeg, hogy „2024. június 9-én megváltozik a magyar politika és a NER helyzete is.” Magyar szerint a választási rendszert a Fidesz alakította ki saját előnyére, de a Tisza Pártot nem lehet összemosni más ellenzéki erőkkel, így ők jelenthetik a kormányváltás kulcsát a következő országgyűlési választáson.

Magyar Péter szót ejtett a Fővárosi Közgyűlésben való részvételéről is, melynek kapcsán elmondta, hogy amennyiben kellő számú képviselőjük lesz ahhoz, hogy a DK és a Fidesz ne tudjon önállóan döntéseket hozni, akkor elképzelhető, hogy beül, de erről nem egyedül fog döntést hozni.

Orbán Viktor közös erővel megállította Magyar Péter egyik nagy támogatóját

Manfred Weber nagy támogatója Magyar Péternek a Tisza Párttal, akiről egyértelmű kritikákat fogalmazott meg Orbán Viktor miniszterelnök.