Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,331 $

Egy mexikói polgármestert és annak testőrét is meggyilkolták

A nyugat-mexikói Michoacan államban található Cotija város polgármesterét és annak testőrét is meggyilkolták.

...svg content...Fotó: Unsplash/Scott Rodgerson
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

Yolanda Sanchezt, aki 2021 óta töltötte be Cotija polgármesteri tisztségét, helyi jelentések szerint 19 lövés érte a város központjában. A támadás során testőrét is meglőtték, ám mindketten olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a kórházban belehaltak sérüléseikbe.

Adrian Lopez Solis, Michoacan állam főügyésze szerdán kiadott közleményében elmondta, hogy a település vezetése az utóbbi időkben fenyegetések sorozatát kapta, amelyben azt követelték, hogy a polgármester akadályozza meg, hogy a szövetségi erők biztonsági feladatokat lássanak el a térségben. A főügyész hangsúlyozta, hogy az ilyen követeléseknek a polgármester nem tudott eleget tenni, ugyanis a Cotija környéki térségben folyamatos viták folynak a bűnbandák között a területi ellenőrzésért. Soron kívül Fotókon Magyar Péter tüntetése Óbudáról, a közmédia épülete előtt

Nem ez volt az első eset, hogy Sanchez bűnszervezetek célkeresztjébe került, 2023-ban ugyanis elrabolta őt a Jalisco New Generation Cartel (CJNG), miközben a szomszédos Jalisco államban tett látogatást.

Sanchez meggyilkolása mindössze egy nappal a mexikói általános választások után történt, ám már a választásokat megelőző kampányt is erőszakos cselekmények tarkították, a kampányidőszakban ugyanis nem kevesebb mint 39 politikai jelöltet gyilkoltak meg.

Az Arsenal és a Manchester City is fordítással nyert

Meglepő módon vezetéshez jutottak a vendégek a két sztárcsapat otthonában, ám végül pont nélkül távoztak.