Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,83 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
465,86 Ft
Bitcoin
54,073 $

A sok pozitívum mellett egy negatívuma is lesz az iPhone 16-nak

Az Apple idén nagyobb és nehezebb iPhone modelleket készül bemutatni, ami évek óta az első jelentős méretfrissítést jelenti.

...svg content...Fotó: Unsplash/Ash-Lab
Mobil

Takács Petra

Szerkesztő

Az iPhone 16 Pro 6,1 colról 6,3 colra, míg a Pro Max 6,7 colról 6,9 colra nő. Ezt az információt a kínai Weibo-n jelen lévő, gyakran jól értesült Ice Universe és Instant Digital szivárogtatók is megerősítették, akik a várhatóan szeptemberben érkező készülékek részletes méreteit is megadta.

A méretnövekedés ellenére az iPhone 16 Pro modellek csökkentett kijelzőperemekkel rendelkeznek majd. Az Apple tavaly az iPhone 15 Pro modellek esetében a LIPO technológiának köszönhetően tudta csökkentetni a keret méretét, most pedig a hírek szerint kifejleszettek egy új, úgynevezett Border Reduction Structure (BRS) technológiát is, amely lehetővé teszi a kijelző alatti áramkörök kompaktabb és hatékonyabb elrendezését. Soron kívül Változékony időnk lesz vasárnap, fátyolfelhők boríthatják az eget napközben

Ez még vékonyabb kereteket eredményez, így az iPhone 16 Pro pereme 1,71 mm-ről 1,2 mm-re, az iPhone 16 Pro Max pereme pedig 1,55 mm-ről 1,15 mm-re csökken. A csökkentések következtében várhatóan az Apple prémium okostelefonjai lesznek a világ legvékonyabb keretével rendelkező mobiljai, hiszen a Samsung Galaxy S24 Ultra 1,5 mm-es peremmel rendelkezik.

Az iPhone 15 Pro-ról frissítő felhasználók számára a képernyő keretének csökkenése különösebben aligha lesz feltűnő, esetükben a kijelző mérete hathat majd újdonságként, ám akik korábbi modellekről frissítenek, azok nyilvánvaló különbségeket fognak látni a készülékek között.

A vékonyabb keretek mellett az új iPhone-ok frissített kameratechnológiával, új Capture gombbal, új modemchipekkel és új színválasztékkal rendelkeznek majd, a megnövelt méretek miatt pedig jön egy negatívum is, ugyanis a készülékek a hírek szerint  a jelenlegi társaiknál nehezebbek lesznek majd.

5-0-ra ütötte ki Németország a magyar válogatottat

Nagyon rossz napot fogott ki Marco Rossi magyar válogatottja, súlyos vereségbe futottak bele a németek ellen Németország ellen, akik nem hoztak ki mindent magukból.