Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,83 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
465,86 Ft
Bitcoin
54,530 $

Pilóta nélküli katonai drónt mutatott be az Airbus

Az Airbus repülőgépipari óriáscég a berlini ILA nemzetközi repülőgépipari kiállításon mutatta be „Wingman” nevű új, pilóta nélküli lopakodó drón koncepcióját.

...svg content...Fotó: Airbus
Technológia

Kiss László

Szerkesztő
TÉMÁK

A Wingmant úgy tervezték, hogy a pilótával felszerelt vadászrepülőgépek mellett működjön, és olyan kockázatos feladatokat hajtson végre, mint a felderítés, az elektronikus hadviselés és a földi vagy légi célpontok elleni precíziós csapások.

„A Wingman célja, hogy a jelenlegi személyzettel ellátott harci gépek képességeit olyan pilóta nélküli platformokkal egészítse ki, amelyek képesek fegyvert hordozni” – közölte az Airbus. A drón alacsony észlelhetőségű lopakodó kialakítással, fejlett érzékelőkkel és különböző fegyverzet integrálásának képességével is rendelkezik. Soron kívül Változékony időnk lesz vasárnap, fátyolfelhők boríthatják az eget napközben

Michael Schoellhorn, az Airbus Defence and Space vezérigazgatója  az eseményen kiemelte, hogy véleménye szerint a német légierőnek is szüksége van egy ilyen rendszerre, amely már a 2030-as években támogatni tudná vadászflottáját. Mint mondta, a következő években azon fognak dolgozni, hogy a projektet finomhangolják, hogy végeredményül egy megfizethető, ám remek teljesítményt nyújtó gépet kínálhassanak.

A Wingban fedélzetén korunk szellemiségéhez hűen a mesterséges intelligencia is megtalálható lesz, melynek szerepéről egyelőre csak annyit árultak el, hogy a szenzoradatok feldolgozásában és más egyéb feladatokban nyújt majd segítséget.

5-0-ra ütötte ki Németország a magyar válogatottat

Nagyon rossz napot fogott ki Marco Rossi magyar válogatottja, súlyos vereségbe futottak bele a németek ellen Németország ellen, akik nem hoztak ki mindent magukból.