Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Halálos vonatbaleset történt Csehországban, többen meghaltak

Többen életüket vesztették egy vonatbalesetben Csehországban, melynek körülményeit jelenleg is vizsgálják a hatóságok.

...svg content...Fotó: EPA/JIRI SEJKORA
Európa
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A vonaton mintegy 300 ember utazott, ami Nyugat-Ukrajna felé tartott, amikor nekiütközött egy ellenkező irányba közlekedő tehervonatnak, melynek következtében legkevesebb négy ember életét vesztette.

Több mint kéttucatnyian megsérültek, akik különböző mértékű sérüléseket szenvedtek. A halálos baleset Pardubice városában történt, mintegy 100 kilométerre keletre a fővárostól, Prágától. Szerda este csapódtak egymásnak a vonatok, melynek körülményeit jelenleg is vizsgálják az érintett hatóságok.

Sok külföldi volt az Ukrajnába tartó vonaton, és úgy tudni, hogy a 24 sérült közül három állapota súlyos. A négy halottnak esélye sem lehetett a túlélésre, miután a hivatalos tájékoztatás szerint az élettel összeegyezhetetlen sérüléseket szenvedtek, valószínűleg azonnal életüket vesztették a balesetben.

Az Al Jazeera azt írja, több tucat rendőrt, tűzoltót és katasztrófavédelmi egységet riasztottak a helyszínre a mentők mellett. A napvilágot látott fotók és videók összeroncsolódott szerelvényeket mutattak, amik azt jelzik, hogy nagy erejű lehetett az ütközés. A tehervonat kalcium-karbid ipari vegyszert szállított, de az első két vagon üres volt, így nem történt szivárgás.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.