Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Evakuálást rendeltek a Fülöp-szigeteken a nagy vulkánkitörést követően (fotók)

A Fülöp-szigeteki hatóságok kedden elrendelték az érintett terület teljes evakuálását, miután kitört egy nagy vulkán.

...svg content...Fotó: Unsplash/Joel Filipe
Ázsia
Author image

Takács Petra

Szerkesztő

A Fülöp-szigeteki hatóságok nem vártak tovább, és kedden elrendelték a Fülöp-szigetek középső részén található vulkán közelében élők evakuálást. A kitörést követően öt kilométer magasra emelkedett fel a hamufelhő, mely egyszerre látványos és félelmetes.

Ezzel együtt a helyi hatóságok a Kanlaon vulkán további kitörésének lehetőségére, a veszélyes hamuhullásra és kénszagra figyelmeztettek. Továbbra arra is figyelmeztették az embereket, hogy a hirtelen áradások, a meginduló sártenger további veszélyt hordozhat magában, amire figyelniük kell. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

A lehető leggyorsabb evakuálásra szólították fel az embereket, miközben az egyik közeli tartományban több mint 700 ember keresett menedéket a kialakított mobil evakuációs központokban. A Reuters azt írja, közölték az emberekkel, mindenki maradjon az evakuációs helyen, és azok, akik még nincsenek ott, gondolják át a döntést.

Egyelőre a kormányhivatalok nem számoltak be sérültekről, halálos áldozatokról és eltűntekről. A helyzet súlyos az érintett területen, és elnézve a vulkán jelenlegi tevékenységét, további kitörések lehetségesek. Most azon dolgoznak a hatóságok, hogy mindenkit biztonságos helyre szállítsanak, ami összetett feladat.

A Kanlaon egyike azon kéttucatnyi aktív vulkánnak, ami az országban található. Legutóbb 2017 decemberében tört ki, és most úgy tűnik, ismét súlyos problémákat okoz a helyiek számára, de a turisták szintén veszélyben lehetnek, ha nem követik az utasításokat.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.