Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,81 Ft
Euró
393,36 Ft
Font
464,93 Ft
Bitcoin
57,986 $

Sebestyén Balázs Vitézy Dávidot szeretné főpolgármesternek: imádnám, ha ő lenne

Véleménye szerint az LMP főpolgármester-jelöltje nagyon felkészült, mindenre kész válasza van, s legalább még tíz ilyen politikusra lenne szükség.

...svg content...Fotó: RTL Magyarország/SajtóKlub
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Sebestyén Balázs, Rákóczi Ferenc és Ráskó Eszter a főpolgármester-jelölti vitákról is szót ejtett a Rádió1 hétfő reggeli műsorában, akik közül előbbi követte a legaktívabban a vitákat. „Én láttam a Vitézy-Karácsonyt és belenéztem tegnap az ATV-be is, ott többen voltak. A Vitézy-Karácsony az zseniális volt. (…) Gyerekek, nem tudom, én Vitézy-fan vagyok” – ismerte be a műsorvezető. Majd azzal folytatta:

„A csávó annyira nagyon-nagyon felkészült és annyira vágja, hogy mi van, és mindenre olyan kész válasza van. És tudod, azt tetszik, hogy ’mert Varsóban így csinálják, Bécsben így csinálják…és azt a példát átvesszük’, és erre ez az ötlet. Én ilyen felkészült embert csak kívánni tudnék magunknak, úgy, hogy egy olyan vezetés van, aki mögötte van”. Majd Rákóczi azt a kérdést tette fel, hogy az LMP jelöltje mindenben jó volt-e, mire Sebestyén igennel válaszolt. Soron kívül Nem szennyezett, hanem túl erős lehetett a rosszulléteket okozó drogos gumicukor

Ezt követően hosszan sorolta, hogy Vitézy mindenre példákat és számokat hozott, amely által csak arra tudott gondolni, milyen jó volna, „ha még lenne tíz ilyen felkészült politikusunk”. Megjegyezte, a jelenlegi főpolgármester se mondott „feltétlenül rosszakat”, csak hát szerinte Vitézy kiemelkedett a tájékozottságával, a nemzetközi példákkal. „Én nagyon szeretem őt. Nem foglalkozunk nagyon politikával, de talán ennyit el lehet mondani, hogy gyerekek, jó volt” – jelentette ki Sebestyén.

Ezután arra is kitért, hogy náluk sokszor megszólalt Vitézy, van köztük egy jó munkakapcsolat. „Én imádnám, ha ő lenne. Szentkirályi Alexandra nem ment el, zárójel, jobban tette, de nagyon jó volt, olyan jó lenne, ha ő lenne” – magyarázta. Bár az említett vitát sem Ráskó, sem Rákóczi nem látta, a humorista hozzáfűzte, szerinte vissza kellene hozni általánosságban azt, hogy az emberek vitázzanak egymással – szemlézte az adást a Telex.

Meglátása szerint kezd bekúszni az a trend, hogy vita helyett az emberek inkább nem beszélnek egymással, ám Ráskó szerint „ez hülyeség”. Mint azt megírtuk, Karácsony Gergely és Vitézy Dávid nemrégiben először vitázott a főpolgármester-jelölti kampányban. Ennek során több témára is kitértek, de az LMP jelöltje azt is kiemelte, hogy csalódott a főpolgármesterben, mert a miniszterelnöki kampányba merült, és Budapest számára csupán egy ugródeszka lett.

Egyre többen szólítják fel Joe Bident arra, hogy lépjen vissza

Minden eddiginél nagyobb nyomás alatt van Joe Biden, és még mindig hónapok vannak hátra az amerikai választásokig.