18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,83 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
465,86 Ft
Bitcoin
54,110 $

Összeütközött két repülő egy portugál légibemutatón, tragédia lett a vége (videó)

Az egyik gép pilótája életét vesztette a balesetben.

...svg content...Fotó: Unsplash/Katelyn Greer
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Tragikus eseménnyel zárult a portugáliai Beja városában rendezett légi bemutató, ahol egy spanyol pilóta életét vesztette, egy másik pedig megsérült, amikor két műrepülőgép összeütközött az egyik manőver közben.

Az eset délután öt körül történt a Beja melletti légibázison, ahol hat Jakovlev Yak-52-es, általában műrepülésre és kiképzésre használt repülőgép hajtott végre formációs repülést. A manőver során az egyik repülőgép hirtelen letért az alakzatról és gyorsan emelkedni kezdett, majd egy másik gépnek ütközött, mielőtt a földre zuhant és lángra lobbant, számolt be róla az Aviation Safety Network. Soron kívül Változékony időnk lesz vasárnap, fátyolfelhők boríthatják az eget napközben

A helyszínen tartózkodó szemtanúk szerint a balesetben érintett repülőgépek a “Jak Stars” műrepülő csoporthoz tartoztak, amelyet a rendezvény szervezői Dél-Európa legnagyobb ilyen jellegű csoportjaként reklámoztak. A résztvevők által rögzített és a közösségi oldalakon megosztott videofelvételeken látható a becsapódás pillanata és az azt követő robbanás is.

A portugál légierő közleményében jelezte, hogy az eset után rögtön a helyszínre küldték a mentőszolgálatot, a tragédiára  való tekintettel pedig bejelentették a rendezvény további részének azonnali törlését is.

Az elhunyt spanyol pilóta személyazonosságát hivatalosan nem hozták nyilvánosságra, a hatóságok azonban megerősítették, hogy egy másik pilóta is megsérült az ütközésben. A baleset pontos okát továbbra is vizsgálják.

5-0-ra ütötte ki Németország a magyar válogatottat

Nagyon rossz napot fogott ki Marco Rossi magyar válogatottja, súlyos vereségbe futottak bele a németek ellen Németország ellen, akik nem hoztak ki mindent magukból.