Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,94 Ft
Euró
394,05 Ft
Font
469,96 Ft
Bitcoin
63,621 $

Karácsony Gergely arról beszélt, mit tenne, ha együtt kellene működnie a Vitézyvel, vagy a Tisza Párttal

Érdekes kérdést kapott Budapest főpolgármestere.

...svg content...Fotó: MTI/Lakatos Péter
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Karácsony Gergely a 24.hu-nak adott interjút a közelgő választás kapcsán. Budapest főpolgármesterét egyebek mellett arról kérdezték, mit lépne, ha akár a Tisza Párt, akár Vitézyék pozíciókhoz kötnék az együttműködést, illetve fontos területeket kellene nekik átengednie.

Karácsony úgy felelt, meglátása szerint Vitézy Dávid inkább egy főpolgármester-helyettesi kampányba kezdett. Ugyanakkor a főpolgármesternek elmondása szerint ennél átgondoltabb feltételei vannak annak érdekében, hogy a város működjön. Soron kívül Orbán Viktor elmondta, mikor akaszthatja szögre a gumicsizmáját

Kiemelte, Kiss Ambrussal mint általános főpolgármester-helyettessel mindenképp szeretne tovább dolgozni, hozzátéve, hogy amennyiben Tüttő Kata nem lesz EP-képviselő, úgy vele a városüzemeltetés területén szeretné majd folytatni a munkát.

Arra is kitért, hogy ha a stabil többség biztosítása érdekében egy frakció belép a városvezetésbe, „akkor a legtermészetesebb, hogy ilyen igényt fogalmaz meg”. Karácsony megjegyezte, „a főpolgármester-helyettesek nem keresnek ám olyan jól, minisztériumokban alacsonyabb szinten is jóval többet lehet ennél kapni”, ennek okán pedig nem pozíciószerzésnek tekinti, hanem inkább úgy, hogy „osztoznak a felelősségben, ott ülnek az asztalnál, ahol a döntések születnek”.

A téma kapcsán végezetül megjegyezte, 99 százalékban olyan határozatokat terjesztettek a közgyűlés elé, melyek mögött a városvezetést adó pártok konszenzusa volt, a vitákat pedig sikerült „belül tartaniuk”.

Micsoda fordulat: Magyar Péter örülne, ha Vitézy Dávid lenne a főpolgármester-helyettes, a Kutyapárttal is szövetkezne

Mint kiderült, Magyar Péter, Vitézy Dávid és Kovács Gergely nemrég titokban tárgyalt egy esetleges koalíció lehetőségéről.