Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Villámcsapás végzett egy coloradói farmerrel és 34 marhával

A férfi épp szarvasmarháit etette, amikor villámcsapás érte.

...svg content...Fotó: Unsplash/Michał Mancewicz
Észak-Amerika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP a Jackson megyei seriff hivatalának közlése nyomán számolt be arról, hogy villámcsapás végzett egy coloradói farmerrel és 34 szarvasmarhával a hétvégén.

A hatóságok beszámolója szerint az 51 éves Mike Morgan éppen a szarvasmarháit etette egy utánfutóról, amikor a villámcsapás érte. Noha mindent megtettek azért, hogy megmentsék, a mentősök erőfeszítései ellenére a férfi a helyszínen életét vesztette. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

A villám a Denvertől mintegy 129 kilométerre északnyugatra fekvő Rand település külterületén, egy tágas, nyílt legelőn csapott be. George Crocket, a megyei halottkém megosztotta, a villámcsapás mintegy 100 szarvasmarhát is felborított, melyek a szénával megrakott pótkocsi köré csoportosultak.

A 100 marha közül 34 a helyszínen elpusztult. Morgan apósa és felesége a közelben tartózkodott, de ők túlélték. Az eset megdöbbentette a kis, összetartó közösséget, ahol szinte mindenki ismer mindenkit.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.