Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
370,83 Ft
Euró
396,50 Ft
Font
469,52 Ft
Bitcoin
61,608 $

43 ember került kórházba a Singapore Airlines turbulenciába került járatáról

Három különböző kórházban kezelik őket.

...svg content...Fotó: Unsplash/Goh Rhy Yan
Ázsia
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Helyi jelentések szerint a Singapore Airlines súlyos turbulenciába került járatának fedélzetén tartózkodók közül 43 ember jelenleg is kórházban van: a beszámolók alapján a sérülteket három különböző bangkoki kórházban kezelik különböző mértékű sérülésekkel, négy nappal a május 21-én történt incidens után.

A Boeing 777-300ER Londonból Szingapúrba tartott, s épp Mianmar fölött repült, amikor hirtelen 1800 métert zuhant, és az utasok kirepültek az üléseikből. Ahogy arról korábban is beszámoltunk, egy brit férfi, a 73 éves Geoffrey Kitchen feltehetően szívrohamban vesztette életét. Soron kívül Karácsony találkozott a lánnyal, aki magára tetováltatta a főpolgármester portréját

A repülőgép aztán Thaiföldön szállt le, majd 71 embert szállítottak kórházba. Az intézmény szóvivője szerint a Samitivej Srinakarin kórházban 31 sérültet ápolnak, közülük 7 ember jelenleg is az intenzív osztályon van. Később kiderült, egy brit, három ausztrál, két malajziai és egy új-zélandi állampolgárról van szó.

Megjegyezték, a kórházban lévő további betegek között nyolc brit, hat ausztrál, öt malajziai és két Fülöp-szigeteki állampolgár van. Csütörtökön a Samitivej Srinakarin kórház igazgatója újságíróknak elmondta, hogy 22 ember gerincsérülést, 6 pedig agy- és koponyasérülést szenvedett, de egyikük sincs életveszélyes állapotban.

A légitársaság pénteken közölte, hogy az incidens után szigorította a biztonsági övek használatát járatain, és „óvatosabb megközelítést” vezetett be a turbulenciákkal szemben. A szingapúri nyomozók megkezdték a pilótafülke hangrögzítőjének és a repülő adatrögzítőjének elemzését, hogy kiderítsék, mi történt pontosan azokban a pillanatokban.

A Mandiner szerint idén is klíma nélkül maradhat a 3-as metró

Az M3-as metróvonal kocsijain tapasztalható elviselhetetlen hőség évek óta visszatérő téma, ám a beruházás még a Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV) 2024-es üzleti tervében sem szerepel.