Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
370,26 Ft
Euró
396,27 Ft
Font
468,40 Ft
Bitcoin
64,458 $

Legalább kilenc ember meghalt egy kampánygyűlésen Mexikóban

Legkevesebb kilenc ember vesztette életét egy mexikói kampánygyűlésen, ahol az erős szél hatására összeomlott a színpad.

...svg content...Fotó: Unsplash/Denisse Leon
Dél-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Eddig legkevesebb 9 ember haláláról és további 63 sérültről tudni. Az észak-mexikói Nuevo Leon államban történt a halálos baleset egy kampánygyűlés ideje alatt, amikor az erős szél miatt hirtelen összeomlott a színpad. Szerda este következett be a tragédia, és kiderült, egy gyerek is van az áldozatok között.

Jorge Álvarez Máynez elnökjelölt szintén ott volt az eseményen, de túlélte a balesetet. A közösségi médiában megjelent videókon azt látni, ahogyan az emberek sikoltozva menekülnek és próbálnak kimászni a fémoszlopok alól. Az elnökjelölt a történtek miatt felfüggesztette a közelgő kampányrendezvényeket, és biztosította a támogatását az érintettek felé. Soron kívül A jövő héten hamisítatlan nyári időnk lesz, csak a hét közepén várható csapadék

Az Independent azt írja, az elnökjelölt ugyan kórházba került a többi sérülttel együtt, jól van, nem szenvedett súlyos sérüléseket. Többen videóra vették a pillanatot, amikor egyik pillanatról a másikra minden összedől a színpadon, magával rántva ezzel az áldozatokat, akiken már nem lehetett segíteni.

Jelenleg is zajlik a nyomozás a tragédia kapcsán, egyelőre nem tudni, kik lehetnek a felelősök, egyáltalán bárki is vádolható gondatlansággal. Lehetséges, hogy a szerkezetek nem voltak kellően erősek vagy egyszerűen a viharos szél közeledtével le kellett volna fújni az eseményt, mely sok ember életébe került.

Lövöldözés tört ki Oroszországban, hat rendőr is van az áldozatok között

Többen meghaltak, köztük hat rendőrrel, amikor ismeretlen fegyverek tüzet nyitottak egy zsinagógára, egy ortodox templomra és egy rendőrőrsre Oroszországban.