Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,83 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
465,86 Ft
Bitcoin
54,110 $

Több újdonság is jön az androidos telefonokra, rosszul járnak a tolvajok

Már eddig is számos biztonsági funkció védte az Androidot, de most nagyot lép előre a rendszer.

...svg content...Fotó: Unsplash
Mobil
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Szerdán befutott az Android 15 második bétája, amely fontos újításokról rántotta le a leplet. Az egyik ilyen a Theft Detection Lock (Lopásérzékelő zár), amelynek lényege, hogy lopás esetén teljesen lezárja a telefont és az azon lévő adatokat is hozzáférhetetlenné teszi a jogosulatlan személlyel szemben. A funkció alapja az MI, amely állítólag észlelni tudja a készülék eltulajdonítását.

A Google szerint az algoritmusai érzékelik a lopásra jellemző mozgásokat (például, ha a telefont megragadják, vagy épp elhajtanak vele), s ilyenkor azonnal zárolja a rendszer a képernyőt, függetlenül a beállításoktól. Ha pedig ez mégis kudarcot vallana, a Remote Lock (Távoli lezárás) segítségével bármilyen másik eszközről el lehet végezni ugyanezt. Soron kívül Változékony időnk lesz vasárnap, fátyolfelhők boríthatják az eget napközben

Ehhez csak az ellopott eszköz telefonszámára, valamint egy gyors biztonsági feladat teljesítésére van szükség, ezzel igazolva, hogy tényleg a saját készülékét tervezi lezárni valaki – írja a HVG az Engadgetre hivatkozva. De az Offline Device Lock funkcióról is érdemes szót ejteni, amely automatikusan lezárja az androidos eszköz képernyőjét, ha megszűnik a mobilkapcsolat.

Ez azért hasznos, mert a tolvajok körében bevett gyakorlat, hogy az ellopott eszközt gyorsan offline állapotba helyezik, így a tulajdonosa már nem tudja távolról lezárni. Az újdonságnak köszönhetően, amennyiben az eszköz offline állapotba kerül, azonnal hitelesítést kér – magyarázzák a cikkben.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy május elején a Microsoft biztonsági szakértői egy új és aggasztó biztonsági rést tártak fel az Android operációs rendszerekben, amely a felhasználók széles körét érintheti. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy minden fontos platformon elérhető lesz a YouTube Multiview-funkciója, mellyel egyszerre lehet több közvetítést nézni, osztott képernyőn.

5-0-ra ütötte ki Németország a magyar válogatottat

Nagyon rossz napot fogott ki Marco Rossi magyar válogatottja, súlyos vereségbe futottak bele a németek ellen Németország ellen, akik nem hoztak ki mindent magukból.