Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,83 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
465,86 Ft
Bitcoin
54,110 $

Érdemes figyelni, több banknál is jelentősen megemelkedtek az éves díjak

Az éves kártyadíjak és készpénzfelvételi költségek is jelentős mértékben megemelkedtek a hazai bankoknál.

...svg content...Fotó: Unsplash/Blake Wisz
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A magyarországi bankszektorban az elmúlt években erőteljes díjnövekedés volt tapasztalható a lakossági ügyfelek körében, ennek köszönhető, hogy míg néhány évvel ezelőtt az éves bankkártya díj átlagosan mindössze 4 ezer forint körül mozgott, addig mostanra a CIB, az Erste, az OTP és az UniCredit bankoknál ez az összeg már a 10 ezer forintot is meghaladja.

A többi vezető hazai pénzintézet, mint a K&H, MKB és Raiffeisen által felszámított éves díjak szintén megközelítik vagy átlépik a 9 ezer forintos határt, számolt be róla a Pénzcentrum az Énpénzem.hu írása alapján.

A készpénzfelvételi díjak terén is jelentős emelkedés figyelhető meg. Saját bank ATM-jének igénybevételével egy ügyfél átlagosan közel ezer forintot kénytelen fizetni 50 ezer forint felvétele esetén, ami jóval meghaladja a néhány évvel ezelőtti 600 forintos átlagos költséget. 100 ezer forint felvétele pedig jelenleg körülbelül 1400 forintba kerül az ügyfeleknek.

5-0-ra ütötte ki Németország a magyar válogatottat

Nagyon rossz napot fogott ki Marco Rossi magyar válogatottja, súlyos vereségbe futottak bele a németek ellen Németország ellen, akik nem hoztak ki mindent magukból.