Hát ez is eljött: duriános kávéval rukkolt elő egy New York-i kávézó
A kávézó valamiért úgy döntött, hogy a világ legbüdösebb gyümölcsével spékeli meg kávéját.
Úgy tűnik, a kávé a modern világ vászna: egyre több, látszólag (és ízre sem) odavaló összetevőket tesznek a kávékba világszerte, mint például a vaj, az olívaolaj, vagy éppen a Starbucks hírhedt sertéshúsos lattéja Sanghajban.
Miközben egyre jobban terjednek a világban a furcsa összetevőkkel való kávékülönlegességek, a Not as Bitter nevű East Village-i gyümölcsközpontú kávézó kitalálta az eddigi talán legvadabb kombinációt: a durián lattét.
A gyümölcsök királyaként is ismert durián tüskés külseje miatt inkább egy középkori közelharci fegyverre hasonlít. Csakhogy nem erről híresült el, hanem orrfacsaró szagáról: Délkelet-Ázsia-szerte kitiltották a szállodákból.
Szaga ellenére azonban a gyümölcs hatalmas népszerűségnek örvend Ázsia-szerte, és sokan nagyra becsülik húsa miatt. A Not as Bitter tulajdonosa, Jeffrey Wang az új kávékülönlegesség kapcsán elmondta, szerinte a durián egyedi íze meglepően jól átültethető a tejeskávéba, mely állítólag a legkelendőbb a megjelenése óta.