Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,83 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
465,86 Ft
Bitcoin
54,110 $

47 fokos hőség tombol Indiában, vörös riadó van érvényben

Elviselhetetlen a kánikula Indiában, vörös riadót rendeltek el.

...svg content...Fotó: EPA/PIYAL ADHIKARY
Ázsia
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Vasárnap már a második egymást követő napon uralkodtak elviselhetetlen körülmények Delhi egyes részein, a legmagasabb hőmérséklet pedig elérte a 46,8 Celsius-fokot a nemzeti főváros északnyugati részén. A hétvégi intenzív hőhullám nyomán a helyi hatóságok vörös riasztást adtak ki az indiai fővárosra.

A tisztviselők csak akkor adják ki a vörös riasztást, ha a váratlan időjárási következmények miatt „nagyon nagy a valószínűsége a hőség okozta megbetegedéseknek vagy agyvérzésnek”, valamint az időjárás „a veszélyeztetett emberek egészségét komolyan veszélyezteti”. Soron kívül Változékony időnk lesz vasárnap, fátyolfelhők boríthatják az eget napközben

Az indiai meteorológiai hivatal (IMD) szombati közlése szerint május 17-20. között Rádzsasztán nyugati részének egyes részein, valamint május 18-20. között Pandzsábban, Hárjánában és Delhiben nagyon valószínű a súlyos hőhullám. Az IMD hétfőre, keddre és szerdára narancssárga riasztást adott ki.

Az Independent jelentése szerint Radzsisztánban csütörtökön 46 Celsius-fokos csúcshőmérsékletet mértek, míg Delhi egyes részein pénteken 47,1 Celsius-fokot jegyeztek.

Április eleje óta Ázsia több tucatnyi országában, Indiától egészen a Fülöp-szigetekig mértek rekordmagas hőmérsékletet, ami iskolabezárásokhoz és sürgős egészségügyi figyelmeztetések kiadásához vezetett az egész régióban.

5-0-ra ütötte ki Németország a magyar válogatottat

Nagyon rossz napot fogott ki Marco Rossi magyar válogatottja, súlyos vereségbe futottak bele a németek ellen Németország ellen, akik nem hoztak ki mindent magukból.