Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,83 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
465,86 Ft
Bitcoin
54,110 $

Holttestek kerültek elő Tunéziában az elsüllyedt csónakok után

Tunézia partjainál történt a baleset szombaton, melynek következtében legkevesebb 23 tunéziai migráns eltűnt.

...svg content...Fotó: Unsplash/Oliver Cole
Afrika
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Eddig négy migráns holttestét találták meg Tunézia partjainál, miközben az elmúlt hetekben megszaporodtak a Tunéziából Olaszország felé tartó migránscsónakok száma, ami magában hordozza a veszélyt. Legutóbb legkevesebb 23 tunéziai migráns tűnt el, miután csónakokkal keltek útra Olaszország felé, bízván egy jobb életben.

Többek az életükkel fizettek ezért, a szerencsésebbek pedig megmenekültek. A Reuters azt írja, 52 migránst mentettek ki eddig, és 9 embercsempészt tartóztattak le, míg a csónakokat lefoglalták a hatóságok, akik továbbra is keresik az eltűnt személyeket. Soron kívül Változékony időnk lesz vasárnap, fátyolfelhők boríthatják az eget napközben

Tunézia komoly migrációs válsággal néz szembe, amivel Líbia helyére lépett, mint az afrikai és a közel-keleti elszegényedés és konfliktusok elől menekülő emberek fő kiindulópontja egy jobb, európai élet reményében.

5-0-ra ütötte ki Németország a magyar válogatottat

Nagyon rossz napot fogott ki Marco Rossi magyar válogatottja, súlyos vereségbe futottak bele a németek ellen Németország ellen, akik nem hoztak ki mindent magukból.