Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,44 Ft
Euró
400,49 Ft
Font
477,66 Ft
Bitcoin
62,524 $

A tomboló koronavírus ellenére is újranyit a világhíres szentély

Annak ellenére, hogy tombol a koronavírus, és sorra szedi az áldozatait, egy világhíres látványosság biztosan újranyitja kapuit.

Külföld
Author image

A T-800-as

Szerkesztő

Annak ellenére, hogy tombol a koronavírus, és sorra szedi az áldozatait, egy világhíres látványosság biztosan újranyitja kapuit.

A CNA beszámolója szerint India legnagyobb turisztikai attrakciója, mely a világörökség része, és emberek millióit vonzza, a nagy világjárvány ellenére újra megnyitja kapuit. Nem nehéz kitalálni, hogy a Tádzs Mahalról van szó, mely 1632 és 1647 között épült Sáh Dzsahán mogul sah révén, aki a szentélyt elhunyt felesége tiszteletére húzatta fel. Mumtáz Mahal gyermeke születése közben hunyt el. Soron kívül Idén tizenhetedszerre volt sarki fény Magyarországon (videó)

A hatalmas látványosságot több mint 6 hónappal a bezárása után nyitják meg újra. Ezt hivatalos formában is megerősítették, annak ellenére, hogy India minden eddiginél nagyobb küzdelmet folytat a vírussal.

Az 1.3 milliárd embernek otthont adó India hétfőn előzte meg a negatív listán Brazíliát, és több mint 4.2 millió koronavírus-esettel áll a második helyen a legfertőzöttebb országok között Egyesült Államok mögött.

A hivatalos közlemény szerint az építmény szeptember 21-től nyitja meg újra a kapuit, természetesen szigorú biztonsági intézkedések mellett. A fizikai távolságtartás és a maszkviselés is kötelező lesz az épületben, és annak környékén.

A látogatók számát is korlátozzák. Naponta maximum 5000 ember léphet be a Tádzs Mahalba. Ez pedig egy jelentősen kisebb szám a korábbi 20 ezres átlaghoz képest. Ugyanakkor nem minden látványosság nyitja meg újra a kapuit.

Augusztus óta nagyon nagy emelkedés tapasztalható Indiában, ami jól látszik a napi számokban. A hullám szinte az egész országot érinti, miközben Tádzs Mahalnak otthont adó állam az egyik legsúlyosabban érintett területté vált az eddig több mint 270 000 koronavírus-esettel.

A koronavírus-kör, amitől Spanyolország nagyon távol akart maradni