Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Két rendőrt lőtt agyon egy fiatal támadó egy malajziai rendőrőrsön

Súlyos támadás érte Malajzia egyik rendőrösét, aminek következtében két rendőr életét vesztette, de a támadó sincs már életben.

...svg content...Fotó: Unsplash/hosein charbaghi
Ázsia
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A rendőrség jelenleg is vizsgálja a támadás indítékát, ami egyelőre nem teljesen egyértelmű. A gyanúsított péntek reggel támadta meg a johori rendőrőrsöt, és feltehetően egyedül hajtotta végre az akcióját, nem állt szándékában a szélesebb nyilvánosságot fenyegetni. Erről Saifuddin Nasution Ismail malajziai belügyminiszter adott tájékoztatást szombaton.

Elmondta, az első nyomozati vizsgálatok eredménye szerint a támadó egyedül vett részt a támadásban, magányos farkasként. Azt is tudni, hogy ritkán lehetett látni másokkal, így nem lesz könnyű kideríteni, mi állhatott a támadás mögött. A nyomozás során arra a következtetésre jutottak, hogy a támadó nem volt tagja semmilyen veszélyes csoportnak, és nem terrorcselekmények vezérelték. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

Kiderült, egy 21 éves férfi hajtotta végre a támadást, aminek következtében két rendőr meghalt, egy pedig megsérült. A gyanúsított sincs már életben, a rendőrökkel vívott tűzpárbaj során agyonlőtték. A támadó családtagjai közül ötöt már letartóztattak, köztük az édesapját is, akik fontos információval szolgálhatnak.

Két másik személyt szintén elfogtak, akik akkoriban feljelentést tettek a rendőrségen. A rendőröknek az tűnt fel, hogy egy két évvel ezelőtti incidenst jelentettek, ami arra utalhatott, hogy a támadást segíthették, elvonván a rendőrség figyelmét. Ha ez bebizonyosodik, nagyon súlyos büntetés várhat rájuk.

Összesen 46 személyt hallgattak ki a gyilkosságok után, de még mindig vizsgálják a nyomokat, és a miniszter felszólította a lakosságot, hagyjanak fel a találgatásokkal. A CNA azt írja, a helyiek szerint a gyilkos családja visszafogott életet él, maguknak valóak, és semmi jelét nem mutattak annak, hogy szélsőségesek vagy terroristák lennének.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.