18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,83 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
465,86 Ft
Bitcoin
54,254 $

Menet közben borult lángokba egy busz Indiában, nyolcan életüket vesztették

Újabb tragikus buszbaleset történt Indiában, melynek következtében legkevesebb nyolcan életüket vesztették.

...svg content...Fotó: Unsplash/vishu
Ázsia
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nyolc ember életét már nem lehetett megmenteni, mellettük pedig több tucat sérültről tudni, akik a lángokba borult busz miatt sérültek meg. Péntek este gyulladt ki a busz a Haryana állambeli Kundali-Manesar-Palwal gyorsforgalmi úton, amiről először a sofőrnek nem is lehetett igazán tudomása.

Egy motoros hajtott a busz után, és megpróbálta figyelmeztetni a járműből kicsapó lángokra. Minden nagyon hirtelen történt, és a jármű hamar borult lángokba, így többeknek minimális esélyük sem lehetett. Az NDTV azt írja, a buszon egy család több mint 60 tagja utazott, köztük nőkkel és gyerekekkel, akik mind Pandzsáb lakosai voltak. Soron kívül Változékony időnk lesz vasárnap, fátyolfelhők boríthatják az eget napközben

A túlélők azt mondták, füstszagot éreztek a busz hátuljában, majd egyre rosszabbá vált a helyzet. A motoros végül utolérte a buszt, és a sofőr félreált, de akkor már nagyobb lánggal égett a jármű, és az utasok többsége aludt.

Miután a busz megállt, a helyiek értesítették a rendőrséget, és megpróbálták eloltani a tüzet, kimenteni az embereket. A tűzoltók azonnal megkezdték a munkálatokat, addig a sérülteket a közeli kórházakba szállították. A helyiek beszámolója szerint a tűzoltók három órával később érkezek meg a helyszínre, miután a busz már teljesen kiégett.

Az egyik helyi elárulta, betörték az ablakokat, hogy minél több embert tudjanak kirángatni azokon keresztül, mielőtt a tűz teljesen ellepte volna az utasteret. „Értesítettük a rendőrséget, de túl sokáig tartott, mire megérkeztek.”A tűz okát egyelőre nem tudták megállapítani, jelenleg is zajlanak a vizsgálatok a tragédia körül. Indiában számos tömegtragédia történt már hanyagság, a szabályok be nem tartása és a rosszul szervizelt járművek, hanyagul karban tartott utak miatt.

A kormány tájékoztatása szerint az európai átlag fölött van a magyar gyermekvállalás

A hivatalos tájékoztatás szerint az európai átlag fölött van a magyar gyermekvállalás.