Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,03 Ft
Euró
394,00 Ft
Font
468,79 Ft
Bitcoin
63,732 $

Megette a világ egyik legcsípősebb chipsét, meghalt egy 14 éves fiú

A chips a világ két legcsípősebb chilipaprikájából készült.

...svg content...Fotó: Unsplash/Viktor Forgacs
Külföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A 14 éves Harris Wolobah a massachusettsi Worcesterből tavaly vesztette életét, miután a gyártó One Chip Challenge nevű kihívásának részeként megevett egy Paqui chipset. A chips a világ két legcsípősebb chilipaprikájából készült.

A Sky News szerint azonban még csak most került nyilvánosságra, hogy a 14 éves fiatalnak a chips elfogyasztása után leállt a szíve és életét vesztette. Harris Wolobah tavaly szeptember 1-jén hunyt el. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A közösségi médiában népszerű kihívás lényege az volt, hogy meg kellett enni a világ egyik legcsípősebb tortillachipszét, a Paqui Carolina Reaper chipset, majd a lehető leghosszabb ideig elviselni annak igen kellemetlen következményeit, mielőtt a résztvevők ennének vagy innának valamit a csípősség enyhítése érdekében.

A boncolás megállapította, hogy a tinédzser „magas kapszaicin-koncentrációjú élelmiszer-alapanyag közelmúltbeli elfogyasztása mellett bekövetkezett szív- és légzésleállásban halt meg”. A kapszaicin az az összetevő, mely a chilipaprikák csípősségét adja.

Kemény üzenetet kapott a heccpolitikusnak hívott Magyar Péter a honvédelmi minisztertől

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter „hordószónoknak” nevezte Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét.

Van egy figyelemre méltó hiba az OpenAI új modelljénél

Az OpenAI hamarosan bemutatja az o1 elnevezésű, új MI-modelljét, azonban már a megjelenés előtt elkezdte vizsgálni azt az Apollo független mesterségesintelligencia-biztonsági kutatócég.