Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Nagy bejelentést kaptak a kormánytól a 30 év feletti álláskeresők

Nagy Márton bejelentette, május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások.

...svg content...Fotó: Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter doorstep sajtótájékoztatót tart az üzemanyagárakat érintő kormányzati döntésekről a kormányülést követően a Karmelita kolostorban 2024. május 8-án. A kormány elfogadta a kereskedők javaslatát, és úgy döntött, hogy az üzemanyag árának referenciaértéke a szomszédos országok üzemanyagárának átlaga lesz. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A hivatalos kormányzati tájékoztatás szerint már május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a szerdai sajtóeseményén azt mondta, a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint.

Nagy a sajtóeseményen tartott beszédében egyértelművé tette, Magyarországon közel teljes a foglalkoztatottság, a munkaerőpiaci tartalékot az inaktív emberek jelentik, őket kell aktivitásra ösztönözni. A GINOP Plusz program keretében megvalósuló projekt célja, hogy a 30-64 éves álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését segítse. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

Ezen belül kiemelten támogatják a hátrányos helyzetű állástalanokat, egyebek mellett bértámogatással, valamint lakhatási, utazási és képzési támogatással, ami sok ember számára jelenthet nagy segítséget.

Liner/MTI

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.