Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,83 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
465,86 Ft
Bitcoin
54,073 $

315-re emelkedett az afganisztáni áradások halálos áldozatainak száma

A halálos áldozatok száma 315-re, a sérülteké 1600 fölé emelkedett.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Mehrab Ibrahimi
Ázsia
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A szűnni nem akaró heves esőzések nyomán kialakult súlyos áradások feldúlták az észak-afganisztáni falvakat, s legkevesebb 315 ember életét követelték. A tálibok vasárnapi közlése szerint a sérültek száma eközben meghaladta az 1600 főt.

A tálibok által irányított menekültügyi minisztérium azt is közölte, hogy több ezer ház megrongálódott, az állatállomány megsemmisült, míg a segélyszervezetek az egészségügyi létesítményekben és a létfontosságú infrastruktúrában, például a vízellátásban keletkezett károkra figyelmeztettek. Soron kívül Változékony időnk lesz vasárnap, fátyolfelhők boríthatják az eget napközben

Számos helyi lakos számolt be arról, hogy nincs sem élelmük, sem ivóvizük, sem pedig menedékük. Az áradások mindenüket elpusztították. A tálibok gazdasági minisztere, Din Mohammad Hanif nyilatkozatában sürgette az ENSZ-t, a humanitárius szervezeteket és a magánvállalkozásokat, hogy nyújtsanak támogatást az árvíz által sújtottaknak.

5-0-ra ütötte ki Németország a magyar válogatottat

Nagyon rossz napot fogott ki Marco Rossi magyar válogatottja, súlyos vereségbe futottak bele a németek ellen Németország ellen, akik nem hoztak ki mindent magukból.