Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Hatalmas tűzvészben semmisült meg egy bevásárlóközpont Varsóban (videók)

Lengyelország egyik legnagyobb bevásárlóközpontja volt.

...svg content...Fotó: Unsplash/Dallas Penner
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Reuters jelentése szerint vasárnap reggel tűz ütött ki a lengyel főváros Bialoleka kerületében egy hatalmas, 1400 üzletet és szolgáltatóhelyiséget magában foglaló bevásárlóközpontban. A lengyel tűzoltóság közlése szerint a Marywilska 44 bevásárlóközpont több mint 80 százalékát felemésztették a lángok.

Jelenleg mintegy 50 csapat, köztük vegyi és környezetvédelmi mentő szakemberek végzik a mentési munkálatokat a helyszínen. A rendőrség szóvivője a PAP hírügynökségnek elmondta, hogy sérültekről egyelőre nem érkezett jelentés. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

A hatóságok sms-ben is figyelmeztették a varsói lakosokat a tűzre, s arra kérték őket, hogy maradjanak otthon, csukott ablakokkal. A TVN24 által sugárzott felvételeken sűrű fekete füst szállt fel a terület fölé, a közösségi médiában közzétett videókon és fotókon pedig a hatalmas lángok is látszódnak:

A bevásárlóközpont tulajdonosa a varsói tőzsdén jegyzett Mirbud ipari építőipari vállalat. Mint ismert, Lengyelországban a bevásárlóközpontok és a nagy üzletek általában vasárnap zárva tartanak, mivel az előző, a katolikus egyházzal szoros kapcsolatot ápoló, a vasárnapot istentiszteleti napnak tekintő kormány kereskedelmi tilalmat rendelt el.

Az ilyen üzletek évente csak fél tucat vasárnaponként mentesülnek a tilalom alól, hogy az emberek karácsony, húsvét és más nagyobb ünnepek és események előtt vásárolhassanak.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.