Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Rejtélyes föld alatti építmény lehet a gízai piramisok közelében

Egy nemzetközi régészcsapat L-alakú építményt és több anomáliát is észlelt a Gízai piramisok közelében végzett geofizikai vizsgálat során.

...svg content...Fotó: Pexels / Illusztráció
Afrika

Kiss László

Szerkesztő

A Higashi Nippon Nemzetközi Egyetem, a Tohoku Egyetem és a Nemzeti Asztronómiai és Geofizikai Kutatóintézet régészei által végzett kutatás új leleteket tárt fel a Gizai piramisok nyugati temetőjében. A kutatók földradarral és elektromos ellenállás-tomográfiával azonosítottak egy L-alakú szerkezetet, amely alatt további feltáratlan építmény lehet.

A kutatók szerint az L-alakú szerkezet két méter mélyen található, a feltételezések szerint pedig egy további helyiség bejárata lehet, ugyanis a mérések egészen 11 méteres mélységig érzékeltek különböző anomáliákat. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

A nyugati temető az óbirodalmi elit sírjait, úgynevezett masztabákat foglal magában, melyek alapterületén földalatti kamrák és folyosók rendszere helyezkedik el.

A régészcsoport szerint jó eséllyel az L-alakú építmény alatt is egy ilyen sírkamra lapulhat, ám biztosan csak annak feltárása után lehet majd mondani.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.