Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,83 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
465,86 Ft
Bitcoin
54,073 $

Bicsák Bence akár szennyezett vízben is úszna a párizsi olimpián

Bicsák Bence triatlonista, a tokiói olimpia hetedik helyezettje kijelentette, hogy akkor is vállalná az úszást a párizsi olimpián, ha a víz szennyezett lenne.

...svg content...Fotó: Instagram / Bicsák Bence
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A tokiói hetedik hellyel a magyar triatlon sport eddigi legjobb eredményét szerző Bicsák Bence az M4 Sport műsorában beszélt a párizsi olimpiáról, mely kapcsán elmondta, hogy bár a tavalyi párizsi tesztverseny után fertőzéssel küzdött, ahogy egyébként a mezőny jelentős része is, ez nem tántorítja el attól, hogy részt vegyen az olimpián, még akkor sem, ha a verseny úszószámát szennyezett vízben kellene is teljesítenie.

Bicsák hangsúlyozta, hogy a triatlon versenyek során előfordulhatnak olyan körülmények, amelyek miatt a szervezők kénytelenek duatlonra váltani, ám ő mindenképpen triatlonban szeretne gondolkodni, írja az MTI. Soron kívül Változékony időnk lesz vasárnap, fátyolfelhők boríthatják az eget napközben

„Nem szeretnék erre gondolni, mert sajnos előfordulhat, hogy duatlon lesz triatlon helyett, hiszen mostanában azt tapasztaljuk, hogy jön egy eső és máris törlik a versenyt. Én triatlonban akarok versenyezni, tehát, ha szennyezett a víz, akkor is belemegyek még úgy is, hogy nekem az úszás a gyengébb számom. Erről szerintem minden versenyző hasonlóan vélekedik” – jelentette ki Bicsák.

A sportoló visszatekintett a tokiói olimpián elért hetedik helyére is, amely elmondása szerint kezdetben pozitívan hatott rá, azonban később egyre nagyobb nyomást kezdett érezni, ami miatt újra kellett gondolnia a versenyzéshez való hozzáállását.

„Az egy különleges verseny volt egy különleges napon, de az azóta eltelt időszakban rájöttem, hogy nekem nem ahhoz kell mérnem magam. A tokiói hetedik hely eleinte jól hangzott, utána viszont egyre nagyobb nyomást jelentett, mindent alárendeltem a sportnak, de ez nekem nem jött be, mert más típusú ember vagyok. Úgyhogy elkezdtem azon dolgozni, hogy lazuljak” – tette hozzá.

A triatlonos kiemelte, hogy jelenleg egy intenzív versenyperiódusban van, amely során szeretné megőrizni az olimpiai kvótát érő helyét a kvalifikációs ranglistán, az pedig egyáltalán nem hátráltatja, hogy honfitársai, Faldum Gábor és Dévay Márk is ugyanazért a kvótáért küzd.

5-0-ra ütötte ki Németország a magyar válogatottat

Nagyon rossz napot fogott ki Marco Rossi magyar válogatottja, súlyos vereségbe futottak bele a németek ellen Németország ellen, akik nem hoztak ki mindent magukból.