Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Nem volt valós az érdi fiatal terrortámadással való fenyegetőzése, csak a nézettségért csinálta

Azzal fenyegetőzött a TikTokon a 15 éves fiú, hogy támadást intéz egy magyarországi mecset ellen. Kiderült, csak a nézettségért csinálta.

...svg content...Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
Bűnügy
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a TEK-et április 29-én értesítették arról, hogy Magyarország területén egy mecsetben tervezett támadásról észlelték ismeretlen személy bejegyzését egy videómegosztón. A TikTok-ra feltöltött hajnali bejegyzést egy újabb követte, melyben a felhasználó arról adott tájékoztatást, hogy négyórányi autóbuszos utazása után a támadást élőben fogja közvetíteni.

A TEK a rendőrséggel együttműködve azonnal akcióba lépett, valamint haladéktalanul megtette a szükséges intézkedéseket a hazai vallási helyek, közösségek és intézmények felé, valamint számos biztonsági protokollt léptettek életbe.

Nem sokra rá azonosították a felhasználót, akiről kiderült, hogy egy 15 éves érdi fiú. TikTok-oldaláról egyértelműen kiderült, hogy követője annak az ausztrál férfinak, aki 2019 márciusában 51 embert ölt meg Új-Zélandon, mikor két mecsetet megtámadott és cselekményét élőben közvetítette.

A fiú épp busszal tartott Kazincbarcikára, s mint kiderült, a barátnőjéhez ment, akit találkozásukkor halálosan megfenyegetett, ezért a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra állították elő zaklatás miatt. A rendőrkapitányságon aztán a kommandósok bilincselték, majd megmotozták.

Az RTL stábja több mecset környékén is megerősített védelmet tapasztalt. A fiú nem jelölte meg, hogy melyik mecsetet akarta megtámadni. Vallomásából pedig később kiderült, nem gondolta komolyan a terrortámadással való fenyegetést, csak a TikTok-oldala nézettségét akarta növelni. Semmilyen robbanószerkezetet nem találtak a fiúnál, és nem merült fel, hogy társai is lettek volna.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.