Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Felülmúlta a kormány várakozásait a CSOK Plusz iránti érdeklődés

Rengetegen igényelték a támogatást, ez pedig a kormányt is meglepte.

...svg content...Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára az Indexnek adott interjújában közölte, meghaladta a háromezret a CSOK Plusz-igénylések száma. Elmondása szerint a befogadott kérelmek összege 83 milliárd forint, a családok pedig átlagosan 26 millió forint hitelt igényelnek.

Az is kiderült, hogy az igénylők kétharmada gyermektelen, magyarul ők a támogatás miatt fognak vállalni gyermeket; de arra is fény derült, hogy a CSOK Pluszt az igénylő családok háromnegyede első közös otthonának megszerzésére költi majd. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

Az államtitkár közlése szerint a CSOK Plusz igénylések felfutása dinamikusabb, mint az eredeti CSOK bevezetésekor volt tapasztalható, hozzátéve, hogy a márciusi adatok jóval felülmúlták a kormány várakozásait a támogatás iránti érdeklődés kapcsán.

Hornung egyebek mellett arról is szót ejtett az interjúban, hogy a CSOK Plusz azon kormányzati családpolitikai alapelvnek a megvalósulását segíti, hogy „minden kívánt gyermek megszülessen”. Emellett komoly gazdaságélénkítő hatása is van, tekintettel arra, hogy a lakáshitel-igénylések harmada köthető a CSOK Pluszhoz.

Az államtitkár elmondása szerint a mostani államilag támogatott hitelek kiszámíthatók, biztonságosak és olcsók. Mint ismert, a CSOK Plusz egyik feltételeként megszabták házasságkötést, ennek kapcsán pedig Hornung közölte, 2010-ben 36 ezren, tavaly azonban már 50 ezren házasodtak össze.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.