Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Reagált a Magyar Ásványolaj Szövetség a kormány felszólítására

A Magyar Ásványolaj Szövetség szerint a magyarországi üzemanyagárak már most is a középmezőnyben helyezkednek el a környező országokhoz képest.

...svg content...Fotó: Unsplash/Dawn McDonald
Belföld

Kiss László

Szerkesztő
TÉMÁK

A Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) legfrissebb jelentése alapján Magyarország benzinárak tekintetében a 18., míg a dízelárakat illetően a 12. helyen áll az Európai Unió rangsorában. A szövetség által közzétett adatok szerint, amelyek a környező hat országot – Ausztria, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia – is magukban foglalják, a magyar benzinárak átlagosan 645 forintot, míg a dízelárak 635 forintot tettek ki.

A regionális átlagokat nézve a 95-ös benzin esetében az átlagár 638 forint, míg a normál dízelé 624 forint volt. A MÁSZ kiemelte, hogy az üzemanyagárakat elsősorban a globális nyersolajpiaci árak, a makrogazdasági tényezők, a geopolitikai helyzetek és a forint árfolyamának változásai befolyásolják.

Az elmúlt időszakban a benzinárak enyhe emelkedést, míg a dízelárak csökkenést mutattak. A szövetség szerint az üzemanyagárakat több tényező is befolyásolja, többek között az Izrael és Irán közötti geopolitikai feszültségek enyhülése, a globális nyersolajtartalékok bővülése, valamint a nyári időszakra jellemző finomítói karbantartások és az oroszországi finomítói problémák.

A MÁSZ hozzátette, hogy a kelet-közép-európai régióban a tengeri ellátási lehetőségek miatt bizonyos országok kedvezőbb helyzetben vannak, ami alacsonyabb beszerzési költségeket és így kedvezőbb üzemanyagárakat eredményezhet.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.