Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,232 $

Nagy bejelentést tett a Debrecenben is gyárat építő CATL

A Debrecenben is gyárat létesítő CATL a Pekingi Autószalonon mutatta be a Shenxing Plus nevet viselő úttörő lítium-vas-foszfát akkumulátort, amely akár ezer kilométeres hatótávolságot és gyors töltési időt is hozhat.

...svg content...Fotó: Facebook/Contemporary Amperex Technology Co., Limited
Technológia

Takács Petra

Szerkesztő

A tisztán elektromos-hajtású járművek kapcsán továbbra is a hatótávolság és a töltési idő az a két tényező, amely elriasztja a vásárlók jelentős részét, a CATL új akkumulátorának bemutatásával azonban jelentős előrelépést tehet az elektromos járművek iránti bizalom erősítésében, noha a termék egyelőre nincs olyan állapotban, hogy a sorozatgyártása is szóba kerüljön.

Az innovatív akkumulátort úgy tervezték, hogy megnövelt hatótávolsággal és a gyorstöltési lehetőségek támogatásával fokozza az elektromos autók teljesítményét. A CATL szerint a Shenxing Plus mindössze 10 perc alatt képes 600 kilométer megtételéhez elegendő energia előállítására, ami jelentős előrelépés elődjéhez képest, amely ugyanennyi idő alatt 400 kilométernyi hatótávot ígért. Soron kívül Ezek a legnépszerűbb hazai úti célok a pünkösdi hosszú hétvégén

A Shenxing Plus akkumulátor újszerű, háromdimenziós méhsejtes szerkezetet tartalmaz a negatív elektródánál, amely nemcsak az energiasűrűséget növeli, hanem segít kezelni a töltési és kisütési ciklusok során jellemzően fellépő térfogattágulást is.

Továbbá a Shenxing Plus az első a maga nemében, amely integrált tok kialakítással rendelkezik, optimalizálva az akkumulátoron belüli helykihasználást, és elérve a jelentős, 205Wh/kg-os energiasűrűséget, írja az Electrec.

Bár a CATL már bemutatta a Shenxing Plus képességeit, beleértve azt is, hogy 1 kilométernyi út megtételéhez szükséges energiát mindössze 1 másodperc alatt képes visszanyerni, a vállalat egyelőre nem tudta megmondani, hogy ezek az akkumulátorok mikor lesznek elérhetőek a piacon lévő elektromos járművekben.

Klopp megerősítette, a Liverpool az utolsó klubja Angliában

Szoboszlai Dominik edzője nem fog más csapatot irányítani Angliában, és azt mondja, hosszú szünetre megy.