Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Megdőlt a balatoni pontyrekord, fotókon a hatalmas fogás

A világ legnagyobb pontyfogó versenyének keretében fogták ki a gigantikus halat, amivel kapásból két rekord is megdőlt.

...svg content...Fotó: Facebook/IBCC
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Április 21-én vette kezdetét a 140 órás, X. Balaton Carp Cup (IBCC), a világ legnagyobb pontyfogó versenye. A verseny negyedik napján pedig egy akkora halat sikerült kifogni, hogy kapásból két rekord is megdőlt: a hivatalos balatoni pontyrekord és egyben a versenyrekord is.

Miután a meteorológiai előrejelzések azt sugallták, hogy jó idő lesz a versenyzőkre, a horgászok is abban reménykedtek, hogy a verseny valamelyik napján megdőlhet a balatoni pontyrekord.

Nem is tévedtek, ugyanis az IBCC verseny második napján, április 22-én, Balatonalmádiban, a káptalanfüredi strandon, a 284-es pegen horgászó Mikbaits Rebels egy 30,1 kilós pontyot mérlegelt. A Pecaverzum beszámolója szerint bár ez az eredmény még elmaradt a sokat által áhított csúcstól, a verseny negyedik napján, április 24-én bekövetkezett az, amire mindenki várt.

A siófoki Aranyparton, a 244-es pegen horgászó Aqvarius Team egy 35,625 kilogrammos tőpontyot fogott 16 óra 52 perckor, amire korábban még soha nem volt példa. Az alábbi fotókon látható a gigantikus fogás:

Nagy Gábor, a BHNp Zrt. horgászati ágazatvezetője megosztotta, az új balatoni rekord egy ismert hal, már többször horogra került, s van is egy egyedi ismertetőjegye: egy pikkelycsavar a bal oldalán. A balatoni pontyrekordot legutóbb március 16-án Török Mihály döntötte meg, aki besétálós, dobós módszert alkalmazva terelt partra egy 34,8 kilós tőpontyot.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.