Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,968 $

Magyar utasok rekedtek a barcelonai repülőtéren

A Wizz Air légitársaság utasai kénytelenek voltak Barcelonában maradni, miután a rendkívüli időjárási viszonyok miatt törölték a Budapestre induló járatot.

...svg content...Fotó: Unsplash/Anna Gru
Európa

Kiss László

Szerkesztő

A Barcelona-Budapest járat késéséről a Wizz Air már hétfő délután értesítette az utasokat, ám a járatot éjfél után végül teljesen törölték. Egy magyar utas szerint a légitársaság a törölt járatot továbbra is csak késésként kommunikálta, az új menetrend szerint a gép indulása pedig csak kedd délutánra volt tervezve.

A reptéri alkalmazottak éjjel fél kettőkor még nem tudták elhelyezni az utasokat szállodai szobákban, ami miatt többen a reptéren maradtak várakozni. Miután érdemi információt a szállással kapcsolatban sokáig nem kaptak, az érintettek közül néhányan saját költségen szállodába mentek. Soron kívül Eltűnt 13 éves lány megtalálása érdekében kéri a lakosság segítségét a rendőrség

A Wizz Air is reagált a kialakult helyzetre, a légitársaság válaszában elismerte, hogy az április 22-i járatot a rendkívüli időjárási helyzet miatt nem tudták biztonságban elindítani. Mint írták, az utasokat tájékoztatták a késésről, és miután világossá vált, hogy a repülőgép nem tud felszállni, a földi kiszolgálópartner azonnal megkezdte az utasok szállásának megszervezését, mindez azonban egy helyi ünnep miatt hosszabb időt vett igénybe, így néhány utas csak éjszaka kapott szobát.

A légitársaság kárpótlásként ingyenes átfoglalási lehetőséget kínált az érintett utasoknak, de felajánlották a repülőjegy árának 100 százalékos visszatérítését, vagy az eredeti viteldíj 120 százalékának Wizz-kreditben történő jóváírását.

A Wizz Air hangsúlyozta, hogy bár az eset nem az ő hibájukból történt, elnézést kérnek az érintettektől, és továbbra is az utasaik, személyzetük és repülőgépeik biztonságát tartják majd szem előtt.

Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ma már 10 hajléktalan ember közül 4 elmúlt 60 éves, többségük pedig beteg és munkaképtelen.

Ilyen repjegyárra számítson, aki repülővel érkezne a nyári futball Európa-bajnokságra

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság hatására jelentősen megnőtt a Németországba irányuló repülőjegyek iránti kereslet Magyarországról.