Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,952 $

Börtönben szeretné látni az ügyészség Herczeg Zoltánt

2 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetést indítványoztak a divattervezőre.

...svg content...Fotó: YouTube/ATV Magyarország
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

A budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért Herczeg Zoltánra kábítószer birtoklás miatt: a divattervező tagadta, hogy árulta volna a kábítószert, azt azonban elismerte, hogy fogyasztotta. A hatóságok is erre a következtetésre jutottak a nyomozás során.

E bűncselekmény egytől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, ugyanakkor az ügyészségi gyakorlat szerint három éves középmérték alatti büntetést kaphat abban az esetben, ha az előkészítő ülésen beismeri bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról is. A divattervező most egy, az Instagram-oldalán közzétett posztban részletezte, hogy áll az ügye: Soron kívül Eltűnt 13 éves lány megtalálása érdekében kéri a lakosság segítségét a rendőrség

„Az ügyemben összesen eltelt immáron két év alatt most először tudok hamarabb beszámolni érdemi történésről, mint a média, nem is értem, hogyan történhetett most ilyen. Ugyanis ma megérkezett a hivatalos vádemelés az ügyészségről, melyben 2 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetést, ill. 3 évre a közügyektől való eltiltást indítványoznak rám, igaz, a vád szerint már csak “megszerzéssel elkövetett” birtoklásért (tulajdonképpen fogyasztásért), mert időközben kiderült igazam, amit az elejétől kezdve meggyőződéssel hajtok.”

Úgy folytatta:

„Ezért tulajdonképpen még hálás is lehetek a munkájukat korrektül végző rendőrségnek, nyomozóknak. Az is vagyok. Köszönöm! Amiért kevésbé vagyok hálás, az ez az indítvány a letöltendőről, ill. az ügyben felmerült több, mint 3, azaz három millió forintnyi “igazságügyi vegyészszakértői és toxikológus szakértői díj”, melyet ezen felül is meg kell majd fizessek “egyetemlegesen”.”

A posztban rámutatott, ezt nem azért írta le, mert sajnáltatni akarja magát, noha jelezte, „mindenki levonhatja a tanulságokat”, ahogyan ő is megtette. Miután azonban a jogi huzavona miatt anyagilag rossz helyzetbe került, arra kérte követőit, az oldalán történő vásárlásaikkal támogassák őt.

Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ma már 10 hajléktalan ember közül 4 elmúlt 60 éves, többségük pedig beteg és munkaképtelen.