Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,83 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
465,86 Ft
Bitcoin
54,110 $

Közel 60 ember halt meg egy hajóbalesetben

Legkevesebb 58 ember haláláról jelentettek, akik egy túlterhelt folyami hajón ültek, amikor az felborult Afrikában.

...svg content...Fotó: Unsplash/Jay Dutta
Afrika
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Közép-afrikai Köztársaság fővárosában, Banguiban borult fel a hajó, melynek következtében legkevesebb 58 ember életét vesztette. A hivatalos tájékoztatás szerint 58 élettelen testet találtak eddig, akiknek már semmilyen formában nem lehetett segíteni, halottnak nyilvánították őket a hajókatasztrófa után.

Egyelőre nem tudják, hányan vannak a víz alatt, így lehetséges, hogy sokkal többen hunytak el a tragédiában. Valószínűleg sokan még csak úszni sem tudtak vagy épp egymást húzták le a víz alá a pánik következtében. Az azonban rendkívül aggasztó, hogy a szemtanúk és a közösségi médiában megjelent videók szerint a fából készült hajó több mint 300 embert szállított. Soron kívül Változékony időnk lesz vasárnap, fátyolfelhők boríthatják az eget napközben

Ez pedig azt vetítheti előre, hogy több száz ember veszhetett oda, ami az elmúlt időszak egyik legtragikusabb hajóbalesete lehet. A hajó egy temetésre tartott, majd nem sokkal az indulás után nehézségekbe ütközött. 40 perccel azután érkeztek meg a mentők a helyszínre, hogy megtörtént a baj.

A Barrons azt írja, eleinte legkevesebb 30 halottról számoltak be, ami azóta ennek a duplája. A kormány részvétét fejezte ki a gyászoló családoknak, és már megindították a nyomozást az ügyben, és felállítottak egy támogatási rendszert a hozzátartozóknak. Ezzel együtt folytatják a holttestek keresését, hogy azokat átadhassák a családtagoknak a temetés miatt.

A polgári védelmi csapatok azonban szombaton már nem voltak ott a helyszínen, így a kétségbeesett családok a folyó közelében maradtak, és maguk igyekeznek megtalálni a szeretteiket. A remény egészen minimális, és talán soha nem derül ki, pontosan hány áldozata van a hajóbalesetnek.

5-0-ra ütötte ki Németország a magyar válogatottat

Nagyon rossz napot fogott ki Marco Rossi magyar válogatottja, súlyos vereségbe futottak bele a németek ellen Németország ellen, akik nem hoztak ki mindent magukból.