Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,93 Ft
Euró
385,46 Ft
Font
451,09 Ft
Bitcoin
69,695 $

Vezető diplomata: a Közel-Kelet egy pusztító háborúba sodródhat

Megkongatta a vészharangot egy jordániai vezető diplomata: egy regionális háború kirobbanásának veszélyére figyelmeztet.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Justin Lane
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ajmán Szafadi, Jordánia külügyminisztere figyelmeztetett, az iráni csapásokra adott izraeli válasz az egész Közel-Keletet globális következményekkel járó pusztító háborúba sodorhatja.

A jordániai állami médiában megjelent interjúban Ajmán Szafadi úgy fogalmazott, országa lobbizik a nagyhatalmaknál egy olyan eszkaláció ellen, mely messzemenő következményekkel járna a regionális stabilitásra és biztonságra nézve. Leszögezte: Soron kívül Érdemes figyelni, több banknál is jelentősen megemelkedtek az éves díjak

„A kockázatok óriásiak. Ez az egész régiót háborúba sodorhatja, ami pusztító lenne… és nagyon-nagyon komoly következményekkel járna a világ többi részére – beleértve az Egyesült Államokat is.”

Az Al Jazeera jelentése szerint Szafadi ennek kapcsán arra is rámutatott, mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a helyzet ne eszkalálódjon tovább:

„A helyzet túl veszélyes. A regionális robbanás esélye valós, és ennek véget kell vetni. Meg kell győződnünk arról, hogy nem lesz további eszkaláció.”

Földméretű bolygót fedeztek fel, amely akár százmilliárd évig is létezhet

De van egy apró bökkenő, ugyanis a csillaga nem volt túl kegyes hozzá.

Fontos újítás lendíthet nagyot a magyar egészségügy helyzetén

A kormány júliustól teljeskörűen bevezeti az új betegút-menedzselő rendszert, amely lehetővé teszi a páciensek számára, hogy maguk jelölhessék ki az orvosi vizsgálatok időpontját.