Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,11 Ft
Euró
385,66 Ft
Font
451,33 Ft
Bitcoin
70,822 $

Irán: Jordánia szerepe Izrael védelmében „stratégiai hiba”

Egy iráni tisztviselő erős véleményt fogalmazott meg Jordánia kapcsán.

...svg content...Fotó: EPA/CLEMENS BILAN
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az iráni Mehr félhivatalos hírügynökségnek adott interjújában az ország Iszlám Súra Tanácsa nemzetbiztonsági és külpolitikai bizottságának elnökhelyettese bírálta a jordániai kormány döntését, miután az ország megnyitotta légterét Izrael előtt, hogy az megvédhesse magát Irán támadása ellen.

Jordánia – mely Irán és Izrael között fekszik – felkészítette a légvédelmet, hogy elfogjon minden olyan drónt vagy rakétát, mely megsérti a területét – közölte két regionális biztonsági forrás a Reuters hírügynökséggel Irán szombat éjszakai, Izrael elleni támadása idején. Soron kívül Szentkirályi Alexandra lassan szinte félve vezet Budapesten a kátyúk miatt (videó)

A kabinet közleménye szerint Jordánia azt is közölte, hogy elfogott „néhány repülő tárgyat”, melyek tegnap este léptek be a légterébe, hogy biztosítsa az állampolgárok biztonságát. Hozzátették:

„Néhány repeszdarab több helyen is leesett ez idő alatt, anélkül, hogy jelentős károkat vagy sérüléseket okozott volna az állampolgároknak.”

Karácsony odaszólt: „Vitézy Dávid egy okos fiú, csak ne bízzunk rá közpénzt”

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere keményen odaszólt Vitézy Dávidnak, akit okos fiúnak tart, de szerinte jobb, ha nem bíznak rá közpénzt.

Az USA nem tud segítséget nyújtani Iránnak az iráni elnök halála után

Annak ellenére, hogy az Egyesült Államok és Irán kapcsolta, nem idilli, az iráni kormány segítséget kért az USA-tól.

Minden eddiginél közelebb a hosszabbításhoz Modric a Real Madridnál

Nagyon úgy fest, hogy a Real Madrid megtartja még egy szezonra a klasszis horvát középpályást, aki talán még kevesebbet fog játszani, de ez sem érdekli, mert maradni akar.